Kokenut ensikertalainen säväytti F1-auton ratissa Suzukassa, mutta tallipaikkaan on matkaa – ”Ei täytä vaatimuksiamme tällä hetkellä”

Uransa ensimmäisen ajovuoron Toro Rosson F1-autolla saanut japanilainen Naoki Yamamoto teki vaikutuksen hänelle tutulla Suzukan radalla. Hyvästä vauhdista huolimatta Red Bull ei pohdi häntä kuskikseen ensi kaudelle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 2. harjoitukset klo 7.55
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hallitseva Super Formula -mestari pääsi F1-harjoituksiin mukaan Toro Rosson moottorivalmistajan Hondan suojattina. Hän oli lopulta vain alle kymmenyksen hitaampi kuin tallikaverinsa Daniil Kvjat tismalleen samanlaisella autolla.

31-vuotias Yamamoto lausui harjoitusten päätteeksi tiimille kauniit kiitokset.

– Kiitos erittäin paljon. Olette tehneet tosi kovaa töitä. Olen niin onnellinen ja kiitollinen tiimille, Red Bullille ja Hondalle, Yamamoto sanoi jatkaen tämän jälkeen vielä muutaman sanan italiaksi.

Onnistuminen kotiradalla ei vielä tehnyt Yamamotosta haastajaa vuoden 2020 kuskipaikoille. Red Bull on aiemmin ilmoittanut, että Alexander Albon, Kvjat ja Pierre Gasly ratkaisevat keskenään, kuka ajaa ensi kaudella ykköstiimissä ja ketkä kaksi Toro Rossolla.

– Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä ensimmäisessä F1-sessiossaan. Minusta hän toi itsensä erittäin hyvin esiin, kommentoi Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

– Hän ei täytä vaatimuksiamme tällä hetkellä, mutta hän oli ehdottomasti ajovuoron arvoinen, Horner jatkoi.

Yamamotolle kokemus oli unohtumaton.

– Voima oli uskomaton. Olen todella, todella yllättynyt, Yamamoto hämmästeli.

– En ole koskaan tuntenut tällaista voimaa ja se on suurin ero Super Formulaan ja Super GT:hen.

Lue myös:

    Uusimmat