Täydelliset ribsit valmistuvat hitaasti – kaksi oikeaoppista valmistustapa

Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat onnistuneesti peräti kahdella eri tavalla. Kumman koulukunnan edustaja sinä olet tämän herkullisen liharuoan valmistamisessa?

Useimmat liharuoat valmistuvat yhdellä tapaa kaikkein onnistuneimmin, mutta porsaan kylkipalat ovat poikkeus tähän tuttuun sääntöön. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kertoo, että ribsit valmistuvat liki yhtä onnistuneesti kahdella pitkää kypsyttämistä vaativalla tavalla.

– Osa paahtaa tai grillaa ribsejä matalassa lämmössä pitkän aikaa, jolloin lihasta saadaan suussasulavan mureaa. Toiset mieluummin hauduttavat ribsit ensin mausteliemessä kypsiksi, jonka jälkeen pinta vielä grillataan rapeaksi kuumalla grillillä maustekastikkeella voidellen, Honkaniemi kertoo.

Kumpikaan näistä valmistustavoista ei ole toistaan oikeampi tapa. Honkaniemi itse suosii kuitenkin ribsien kypsentämistä hauduttamalla, sillä lopputulos saattaa silloin olla parhaimmillaan erityisen mehukas.

Hauduttamalla valmistetuissa ribseissä on myös se hyvä puoli, että hauduttamisessa käytettyä lientä voi käyttää lihalle valmistettavan kastikkeen pohjana.

– Kun sitä keitetään kasaan, niin se on oiva pohja herkulliselle kastikkeelle, Honkaniemi vinkkaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja