Täydelliset ribsit valmistuvat hitaasti – kaksi oikeaoppista valmistustapa

Porsaan ribsit valmistuvat mureiksi hitaasti kypsyttämällä.Shutterstock
Julkaistu 26.11.2013 10:21

Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat onnistuneesti peräti kahdella eri tavalla. Kumman koulukunnan edustaja sinä olet tämän herkullisen liharuoan valmistamisessa?

Useimmat liharuoat valmistuvat yhdellä tapaa kaikkein onnistuneimmin, mutta porsaan kylkipalat ovat poikkeus tähän tuttuun sääntöön. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kertoo, että ribsit valmistuvat liki yhtä onnistuneesti kahdella pitkää kypsyttämistä vaativalla tavalla.

– Osa paahtaa tai grillaa ribsejä matalassa lämmössä pitkän aikaa, jolloin lihasta saadaan suussasulavan mureaa. Toiset mieluummin hauduttavat ribsit ensin mausteliemessä kypsiksi, jonka jälkeen pinta vielä grillataan rapeaksi kuumalla grillillä maustekastikkeella voidellen, Honkaniemi kertoo.

Kumpikaan näistä valmistustavoista ei ole toistaan oikeampi tapa. Honkaniemi itse suosii kuitenkin ribsien kypsentämistä hauduttamalla, sillä lopputulos saattaa silloin olla parhaimmillaan erityisen mehukas.

Hauduttamalla valmistetuissa ribseissä on myös se hyvä puoli, että hauduttamisessa käytettyä lientä voi käyttää lihalle valmistettavan kastikkeen pohjana.

– Kun sitä keitetään kasaan, niin se on oiva pohja herkulliselle kastikkeelle, Honkaniemi vinkkaa.

Lue myös:

Keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen: Älä tee tätä virhettä valmistaessasi illallista

Paistinpannuissa on huimia eroja: Älä koskaan pese tätä astianpesuaineella!

5 terävää faktaa veitsistä – tiesitkö näitä?

Näiden veitsien tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle