Mainos

Tätä vaatekappaletta ei saisi koskaan laittaa pesukoneeseen: "En suosittele missään tapauksessa"

2:32

Toiset ovat hyvin tarkkoja pestessään pyykkiä, kun toiset pesevät kaikenväriset pyykin samassa koneellisessa. Yksi sääntö olisi kuitenkin hyvä muistaa: rintaliivejä ei saisi koskaan pestä pesukoneessa.

Change Lingerien maajohtaja Marjo Topi suosittelee, että rintaliivejä ei kannattaisi pestä pesukoneessa edes kiiretilanteessa. Topi huomauttaa, että rintaliivit riskeeraavat turhaan koko pesukoneen toiminnan.

– En suosittele sitä missään tapauksessa.

– Ensinnäkin pesukone saattaa mennä rikki, koska rintaliiveissä on niin paljon erilaisia materiaaleja ja tukikaaria, Topi jatkaa.

Toinen syy siihen, ettei rintaliivejä kannattaisi pestä koneessa edes pesupussissa on se, että rintaliivit on valmistettu lukuisista pienistä osista, jotka kärsivät konepesusta erityisen paljon.

– Rintaliivit valmistetaan kymmenistä pienistä osista usein käsityönä ja pesukone on aina kuluttava kaikille vaatteille. Etenkin silloin, kun  puhumme pienistä ja herkistä materiaaleista tehdyistä tuotteista, niin materiaalit myös kuluvat entistä herkemmin, Topi toteaa.

Topi suositteleekin liiveille käsinpesua.

***

1:47

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja