Tästä tiedät, rakastaako kissasi sinua!

Salaperäiset kissat eivät ehkä osaa pukea sanoiksi tunteitaan omistajaansa kohtaan. Piittaako tuo katala katti edes minusta? Lue vinkit, mistä tiedät kissasi rakastavan sinua.

Mistä tietää, oletko kissalle tärkeä? Lue vinkit, millainen kissan käytös paljastaa lämpimät tunteet sinua kohtaan.

Tassuttelua

Tassuttaako kissasi vatsasi päällä tassut vuoron perään ikään kuin "leipoen" tai "lypsäen"? Kissanpennut "lypsävät" tassuillaan emon nisiä silloin kun ne halajavat maitoa. Jos kissasi tekee sinulle samalla lailla, se pitää sinua emonaan! Ele kertoo myös kissan tyytyväisyydestä. Kun kissanpentu tulee riippuvaiseksi omistajansa antamasta ruoasta, turvasta ja lämmöstä, se pitää omistajaa emonaan koko elämänsä ajan.

Nenättelyä

Kun kissanpentu tulee tykö nenä nykien ja sinua kovasti haistellen, se etsii tuttuja ja turvallisia tuoksuja, jotka ovat lähtöisin sinusta. Kissa saattaa jopa painaa pienen nenänsä sinuun kiinni – älä säikähdä, jos kisun kuono tuntuu märältä: se on vain terveen kissan merkki!

Pusuttelua

Pusutteleeko kissa sinua tai oletko koskaan herännyt keskellä yötä siihen, että kissa pesee ja nuolee hiuksiasi? Kissat nuolevat samaan kastiin kuuluvia jäseniä (eli sinua, olethan iso kissaemo!), jotta näihin tarttuisi oma tuoksu. Puhdistaminen viestii vahvasta kiintymyksestä. Lisäksi ihmisen iho on kissan mielestä ihanan suolainen.

Masuttelua

Jos kissa heittäytyy selälleen tassut kohti kattoa, se luottaa sinuun! Voit myös silittää tai rapsuttaa hellästi kissaa vatsasta, mutta varaudu siihen, ettei se kuulu kissasi lempipuuhiin.

Hännättelyä

Kissa, jonka häntä sojottaa pystyssä hieman taittunutta hännänpäätä lukuun ottamatta on yleensä uteliaalla ja ystävällisellä tuulella. Kissa voi toivoa myös huomiota ja silityksiä omalta emoltaan – eli omistajaltaan. Jos kissa makaa paikallaan häntä nykien, se on hieman ärtynyt: jos ärtymyksen syy olet sinä, ole varuillasi.

Moukumista

Kissat juttelevat naukumalla. Kehrääminen ja onnellinen, pehmeä-ääninen tervehtivä sirkutus on kissojen tapa tervehtiä töistä kotiin palaavaa omistajaa. "Ihanaa kun olet kotona!"


Lue myös:


AVA

Lähde: Petsugar

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja