Tästä taklauksesta pamahti kahden ottelun panna – kuumasta välierästä jopa kolme pelikieltoa

Roope Turunen taklaa Nooa Nymania vaarallisesti päähän ja lentää suihkuun 0:58
Roope Turunen taklasi Nooa Nymania vaarallisesti päähän ja sai kahden ottelun pelikiellon.

Imatran Ketterän ja Kiekko-Espoon välisestä lauantain välieräottelusta paukahti kunnon jälkipyykit, kun peräti kolme pelaajaa tuomittiin pelikieltoihin.

Ketterän Roope Turunen sai kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Hän taklasi lauantaina Kiekko-Espoon Nooa Nymania ensimäisessä erässä ja sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen. Kurinpitoryhmä arvioi, että taklaus on vielä kahden ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Saadun selvityksen mukaan taklaus osuu merkittävältä osalta myös vastustajan päähän. Koska taklattu pelaaja ei laske painopistettään / asentoaan juuri ennen taklausta, on kyseessä edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama sääntöjenvastainen taklaus päähän ja siten rangaistava teko, kurinpitoryhmän raportissa todetaan.

Voit katsoa taklauksen pääkuvan videolta.

Ottelussa jaettiin myös yhden ottelun pelikiellot Kiekko-Espoon Oskari Utriaiselle ja Ketterän Jesse Ruotsille. Kaksikko tappeli ottelun kolmannessa erässä ja sai nyt nyrkkihipastaan vielä lisäsanktion.

Tappelu on katsottavissa alla olevalta videolta.

Hanskat putoavat Mestis-välierän viimeisellä minuutilla – tappelijat lentävät pihalle 1:26

Ketterä voitti ottelun peräti lukemin 5–0 ja johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3–0. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.