Tästä syystä kesälomaa ei kannata pitää heinäkuussa – lue hauska listaus

Milloin sinulla on kesäloma? Heinäkuu on lomakuukausista selvästi suosituin, mikä myös näkyy ja kuuluu. Älä siis huoli, jos et pääse viettämään lomaasi heinäkuussa – listasimme sen ajankohdan huonot puolet.

Suosituin lomakuukausi suomalaisten keskuudessa on helteinen heinäkuu: vuonna 2014 peräti 882 000 suomalaista vietti tuolloin kesälomaa.

Mutta kuulutko sinä niihin, jonka kesäloma starttaa jo kesäkuun puolella tai joudut vartomaan lomaasi elokuuhun asti? Ei huolta, listasimme vinkkejä pilke silmäkulmassa, miksi kesälomaa ei kannata pitää heinäkuussa.

Tästä syystä kesälomaa ei kannata pitää heinäkuussa:

1. Koska näillä näkymin suurin osa suomalaisista viettää lomansa heinäkuussa, sehän tarkoittaa sitä, että luvassa on jonottamista, tungosta ja väen paljoutta minne tahansa menetkin.

2. Myös kaikki lapsiperheet lomailevat yhteistuumin heinäkuussa. Jos olet esimerkiksi sinkkuelämää viettävä tai omaa rauhaa rakastava, voit olla varma siitä, että uimarannat, ulkouimalat, ravintolat ja kaikki muut paikat ovat täynnä kesää riemuissaan viettävistä lapsista ja lapsiperheistä.

3. Leikki- ja huvipuistot ovat aivan tukossa, puistoista puhumattakaan. Omaa tilaa on vaikeaa löytää. Hyvästi rauhalliset piknikit ja pitkät brunssit!

4. Koska lähes kaikki ovat lomalla heinäkuussa, puhelinkin pärisee jatkuvasti: ”Missä olet, mitä teet, nähdäänkö?” Kesälomasta tuleekin herkästi suorittamista, kun kaikkia tuttuja pitää nähdä.

5.  Ruuhkat ovat jotain aivan omaa luokkaansa, kun suuri osa suomalaisista rynnistää kesämökeille.

6. Ja koska liikenteessä on ruuhkaa, myös hermot ovat kireällä. Toiset matelevat, toiset ohittelevat. Argh!

7. Kesämökilläkään et saa olla rauhassa, koska kaikki muutkin ovat lähteneet mökkeilemään. Hiljaisuus ja oma rauha joutuvat koetukselle, kun naapurit saapuvat pihaan pyytämään sokeria tai nuuhkimaan grillauksianne.

8. Kauppojen hyllyt tyhjenevät alta aika yksikön kun kaikki lomalaiset hamstraavat kaikki herkut matkaansa. Tänään syödään sitten suolatikkuja.

9. Myös turisteja on hurja määrä. Hekin ovat kuulleet, että heinäkuu on mitä parhain aika vierailla Suomen suvessa.

10. Heinäkuu on heinäallergiselle kaikista pahin aika. Niisk! Myös pujon kukinta alkaa Etelä-Suomessa heinäkuun puolessa välissä.

11. Huh hellettä: heinäkuussa tyypillinen päivälämpötila on Etelä-Suomessa jopa 20-25 astetta, pohjoisessa 20 asteen molemmin puolin. Jos et helteiden ystävä, kannattaa kesäloma sijoittaa kesäkuulle.

 12. Kesäyöt eivät ole enää raikkaita kuten kesäkuussa: trooppiset yöt ovat suorastaan tuskaa!

13. Sadepäiviä on tiedossa heinäkuussa: heinäkuun loppupuolella voi tulla hyvinkin paljon kuuro- ja rankkasateita. Kesäkuu on kuivin kuukausi.

14. Pelkäätkö ukonilmaa? Heinäkuussa Suomen ilmamassa on usein lämmintä ja kosteaa, ja tämän takia iltapäivän kuurosateet ja ukkosmyrskyt ovat tavallisia. Puolet vuosittaisista ukonilmoista ja yli puolet koko vuoden aikana tulevasta salamamäärästä saadaan Suomessa heinäkuun aikana. Iik?

15. Kesäkuun alkuun liittyy tilastollisesti eniten aurinkoisia ja lämpimiä päiviä ja vähiten sadetta. Kesäkuussa on päivä pisimmillään ja valoa riittää.

16. Entäs ne hyttyset. Hyttyskausi alkaa periaatteessa keväällä heti ilmojen lämmettyä, mutta heinä-elokuussa liikkellä ovat uuden sukupolven horkka-, kirsi- ja lintuhyttyset. Ininää ei voi estää.

17. Koska heinäkuu on kiireistä, huomaat ette edes ennättänyt lomailla.

18. Heinäkuussa voit ottaa rennommin töissä! Kaikkihan ovat lomalla, joten rennosti vaan.

19. Jos harrastat marjastusta, sienestystä tai puutarhan viljelyä, elokuu on paras kuukausi lomailla näiden harrasteiden parissa. On sadon aika!

20. Eikös heinäkuun pitänyt olla lomakuukausi? Heinäkuu on saanut nimensä siitä, että kesän lämpimimpänä aikana Suomessa korjataan heinä karjalle ja hevosille. Siitä on kuule loma kaukana!

Ihanaa kesälomaa kaikille tasapuolisesti!

Lue myös:

    Uusimmat