Minkälainen on Applen uusi True Tone -näyttö?

Applen julkistaman ja pian kauppoihin odotettavan uuden 9,7 tuuman iPad Pron uusi erikoisominaisuus on sen näyttö, jonka Apple on ristinyt True Tone -näytöksi.

iPad Pron True Tone -näyttö on Applen mukaan ensimmäinen lajiaan. True Tone -nimen näyttö on saanut kyvystään sopeutua värilämpötilaltaan käyttöympäristöönsä toisin kuin kaikki muut näytöt.

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller kuvasi iPad Prota esitellessään näytön toimintaa vertaamalla sitä paperiin: paperi heijastaa kulloinkin siihen kohdistuvaa valoa ja soveltuu näin hyvin valoisuudeltaan eri tyyppisiin käyttöympäristöihin. Sen sijaan värinäytöt lähettävät itse valoa, ja näytöt ovat tähän asti sopeutuneet ympäristöönsä vain kirkkautensa osalta. Tähän iPad Pro tuo muutoksen.

9,7 tuuman iPad Prossa on kaksi uudenlaista nelikanavaista valoisuuden tunnistinta, joiden avulla näyttö säätyy ympäröivän valoisuuden mukaan värilämpötilaltaan sopivaksi. Tämän on tarkoitus tehdä näytön katselusta miellyttävämpää eri olosuhteissa.

Uusi ominaisuus toimii myös yhdessä iOS 9.3 -päivityksessä lanseeratun näytön värejä kellonajan mukaan säätävän Night Shift -yötoiminnon kanssa.

9,7 tuumaisen iPadin näytön tarkkuus on jo useamman sukupolven ajan säilynyt ennallaan 2048×1536 pikselissä eli tarjolla on 264 pikseliä tuumaa kohden. Silti nyt uudessa iPad Prossa näyttöä on jälleen muutenkin kehitetty eteenpäin True Tone -ominaisuuksien ohella.

Apple kertoi näytön olevan 40 prosenttia vähemmän heijastavampi, 25 prosenttia kirkkaampi 500 nitin kirkkaudella sekä 25 prosenttia suurempi värikylläisyydeltään kuin edeltävän iPad Air 2:n 9,7 tuuman näyttö. Heijastavuus on Applen mukaan pienin missään tabletissa markkinoilla, ja kirkkaus toisaalta vastaavasti suurin.

Uudistuneen näytön ohella iPad Pro tuo 9,7 tuumaan kokoluokkaan aiemmasta 12,9 tuuman iPad Prosta tuttuja asioita, kuten tuen Apple Pencil -kynälle sekä laitteen kulmista löytyvät neljä kaiutinta. Kameran osalta 9,7 tuuman iPad Prossa on iPhone 6s:stä tuttu 12 megapikselin kamera 4K-videokuvauksella.

9,7 tuuman iPad Pron saapumiselle Suomessa myyntiin ei ole vielä tiedossa tarkkaa aikataulua, mutta todennäköisesti se tapahtuu jo huhtikuun aikana. Mobiili.fi tulee aikanaan ottamaan uuden iPad Pron testiin, jolloin nähdään paremmin myös mihin sen uudesta näytöstä on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja