Mainos

Tässä puhuu 1700-luvulla syntyneen presidentti John Tylerin lapsenlapsi – kyllä, hän siis on yhä elossa

Yhdysvaltain kymmenes presidentti oli John Tyler. Kaksi Tylerin lapsenlapsista on yhä elossa. Mitä ihmeellistä tuossa on? Ei mitään, paitsi että presidentti Tyler syntyi 1700-luvulla.

Vuonna 1790 syntynyt presidentti John Tyler oli 63, kun hänen poikansa Lyon syntyi vuonna 1853. Myös Lyonille siunaantui jälkikasvua vanhalla iällä. Yhä elossa olevat pojat syntyivät 1924 ja 1927, isän ollessa jo yli 70-vuotias.

Yhdysvaltalaismediassa Lyon Tyler Jr:n ja hänen veljensä Harrison Tylerin historiaa on kuvailtu osuvasti pienellä dialoginpätkällä.

– Isämme oli kahdeksan, kun sota alkoi.

– Toinen maailmansotako?

– Ei, ehei.

– No ensimmäinen maailmansotako sitten?

– Ei. Yhdysvaltojen sisällissota.

Sisällissota riehui Yhdysvalloissa vuosina 1861-1865. Sota sai alkunsa, kun yksitoista eteläistä osavaltiota julistautui itsenäisiksi. Näissä osavaltioissa oli yhdeksän miljoonaa asukasta, joista neljä miljoonaa oli orjia.

Vuosina 1841-1845 presidenttinä toimineen John Tylerin suurimmiksi saavutuksiksi luetaan Texasin ja Floridan liittäminen Yhdysvaltoihin ja muun muassa maan satamien avaaminen kiinalaisille kauppalaivoille. 

Businessinsider-verkkojulkaisun mukaan Harrison Tyler asuu ja kierrättää joskus vieraita historiallisella Sherwood Forestin maatilalla Virginiassa, joka oli hänen isoisänsä, presidentti Tylerin, silmäterä. Hänen veljensä Lyon asustaa Tennesseessä.  

Presidentin lapsenlapsella ei ole kovin korkea käsitys politiikasta ja poliitikoista.

– He tappavat toisensa, molemmin puolin. Kampanjat ovat kauhistuttavia. Niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä todella tarvitsisimme.

Onko mikään muuttunut isoisän ajoista?

– Poliitikot ovat aina olleet sellaisia. Ei mitään uutta.

John Tylerin suku on onnistunut pysymään virkeänä 228 vuotta, mutta vain kolmen sukupolven voimin.

– Sekä isoisäni että isäni olivat naimisissa kahdesti, Harrison Tyler on vastannut, kun häneltä on udeltu, miten hämmentävä sukulinja on mahdollista.

Lyon Tyler kertoo alla olevalla videolla elämästään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.