Tässä ovat uudet kansanedustajat

Tänään eduskunnassa aloitti viisi uutta kansanedustajaa. Istuntokausi alkaa tosin vasta syksyllä. Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tarkasti tänään kansanedustajien valtakirjat.

Mika Raatikainen (ps.) on siviiliammatiltaan poliisi. Perussuomalaisten kansanedustajissa on muitakin poliiseja.

– llmeisesti poliisien arvot on sopivat perussuomalaisille ja perussuomalaisten poliiseille, arvelee Raatikainen.

Hänen mukaansa poliisisektorilla pahin ongelma on rahan puute.

Harry Wallin (sd.) palaa eduskuntaan useiden vuosien tauon jälkeen. Pudottuaan eduskunnasta vuonna 2007, Wallin palasi työelämään veturinkuljettajaksi ja opetteli muun muassa Pendolino-junan ohjaamisen. Wallin sanoo kannattavansa lämpimästi ydinvoimaa, jota hän kehuu puhtaaksi ja ympäristöystävälliseksi.

Uudet kansanedustajat Raatikainen ja Wallin 2:55

Elina Lepomäki (kok.) tunnetaan ajatuspaja Liberan tutkimusjohtajana. Lepomäen mielestä hallitus on turhan vasemmistolaisella linjalla. Lepomäki sanoo olevansa pääosin samoilla linjoilla Björn Wahlroosin kanssa.

Mikael Palola (kok.) on toiminut sote-kuntayhtymän johtajana, ja häntä kiinnostaakin erityisesti sote-uudistuksen läpivienti. Palola haluaa lisätä kansalaisten valinnanvapautta palvelujentuottajien suhteen.

Katja Hänninen (vas.) on siviiliammatiltaan myyjä. Hän haluaa ajaa erityisesti lapsiperheiden ja vanhusten asiaa. Vasemmistoliiton lähtö hallituksesta kehysriihen yhteydessä oli hänen mielestään oikea ratkaisu.

– En olisi kyllä kehdannut sen jälkeen kaupassa työskennellä, paperipussi päässä olisi varmaan joutunut menemään, sanoo Hänninen.

Uudet kansanedustajat Lepomäki, Palola ja Hänninen 5:18

Lue myös:

    Uusimmat