Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -syksyn 2020 tanssiparit!

1:13
Tässä he tulevat! Katso videolta uuden kauden todellinen tähtisikermä.

Tanssii Tähtien Kanssa valaisee jälleen syksyn pimenevät illat! Tanssin taikaa on luvassa jo 13. kerran, kun uudet tähtiparit paljastavat koko Suomen kansalle kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin.

Suomen suurin ja kaunein viihdeohjelma Tanssii Tähtien Kanssa tavoitti viime kaudella jokaisella lähetyksellään puolitoista miljoonaa katsojaa ja supersuosikki palkittiin Kultaisella Venlalla. Tänä syksynä tanssiparketille passitetaan entistä enemmän julkisuudesta tuttuja henkilöitä tanssinopettajineen. Tanssipareja on ensimmäistä kertaa peräti 12, ja jokaisella heistä on vain yksi päämäärä – valloittaa tanssituomarien ja katsojien sydämet. 

Ohjelman tuomarikolmikkona loistavat tälläkin kaudella Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen. Ohjelman juontajina jatkavat Vappu Pimiä jaMikko Leppilampi. Unohtumattomien iltojen sulosävelistä vastaa tietysti Sami Pitkämö orkestereineen. Orkesteri saa tällä kaudella kolmannen solistin, Antti Koivulan,Sami Pitkämön ja Johanna Förstin rinnalle.

Odotettavissa on onnistumisia, pettymyksiä ja ennen kaikkea suuria tunteita, kun tähtiparit ylittävät itsensä viikko toisensa jälkeen uuden studion tanssiparketilla. Pakkaa sekoittavat tälläkin kaudella ennennäkemättömät käänteet, jotka korottavat panoksia. Ohjelman suorien lähetysten määrä lisääntyy entisestään, ja jaksoja on tällä kaudella 14. Jo kolmatta kertaa TTK yhdistää voimansa Roosa nauha -kampanjan kanssa. Sen kunniaksi tullaan nauttimaan yhdestä spesiaalista hyväntekeväisyyslähetyksestä sunnuntaina 1. marraskuuta. 

TANSSIPARIT 2020

TOUKO AALTO & JUTTA HELENIUS 

Tuoreelle Apteekkariliiton yhteiskuntasuhde johtajalle Touko Aallolle TTK-kilpailuun osallistumisessa on hauskoja yhteensattumia. Hän toimi vuonna 2011 TTK:ssa kilpailleenJani Toivolan eduskunta-avustajana, ja Janin opettajana oli Jutta Helenius. Tänä syksynä entinen kansanedustaja kilpailee itse parinaan Jutta.  

– Ympyrä sulkeutuu! Tosin Jani oli tanssijana upea parkettien partaveitsi, kun minä taidan olla enemmän sellainen ujo Muumipeikko, Touko nauraa hersyvästi.

Hän kertoo lähteneensä mukaan kohdatakseen pelkonsa. Touko haluaa ylittää itsensä, oppia tanssimaan niin hyvin kuin mahdollista ja lisäksi kannustaa katsojia kohtaamaan jännittäviä asioita.

– Tanssi on monella tapaa keino vapauttaa tuntemuksia, joita on puristanut itsensä sisälle ja rohkeutta olla oma itsensä. Mahdollisuus oppia tanssimaan on keino avata itseäni rohkeasti. Kaiken ei tarvitse olla niin ryppyotsaista ja vakavaa. Sitä viestiä minä haluaisin välittää, Touko hymyilee.

Viime vuonna TTK:n oppilaansaChristoffer Strandbergin kanssa voittanut Jutta Helenius harmitteleekin, että tanssi on jäänyt monella suomalaisella kokematta. Toukollakaan ei ole tanssikokemusta, vaikka tanssi on aina kiehtonut häntä.  

– Toivon, että hän yllättyy siitä, miten tanssi voi löytyä hänen kehostaan, Jutta sanoo.

JARE BRAND & SAANA AKIOLA

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin kuuluvan JVG:n Jare Brand on monipuolinen urheilutausta: jalkapalloa, jääkiekkoa, amerikkalaista jalkapalloa ja ala-asteella otettuja street dance -tunteja. Suurin syy lähteä mukaan TTK-kilpailuun löytyi kuitenkin vuosien takaa, sillä Jaren lapsuuden naapuri ja leikkikaveri on tähtiopettaja Saana Akiola, ja heidän äitinsä ovat edelleen parhaita ystäviä keskenään. Ensimmäiset yhteiset tanssikokemuksensa Jare ja Saana saivat Ruotsin risteilyillä lapsena, mutta nyt on vuorossa hyppy kilpatanssin maailmaan. Satojen livekeikkojen kokemus auttaa varmasti muusikkoa tanssilavalla. 

– Eniten jännittää, osaanko tuoda tanssien esiin tunteita samalla, kun keskityn askeliin ja liikkeisiin – se, pystynkö tekemään kaikkea yhtä aikaa, Jare pohtii.

Saanaa tämä ei huoleta, sillä Jarella on vahva rytmitaju ja tanssin liike löytyy hänestä. 

– Odotan, että voimme näyttää hänestä muutakin kuin räppäripiirteitä. Toivon, että katsojat näkisivät koko skaalan, mitä Jaresta löytyy, Saana pohtii. 

JANINA FRY & ANSSI HEIKKILÄ

Luova suunnittelija ja yrittäjä Janina Fryon tehnyt menestyksekästä uraa monella saralla: kiertänyt bändin kanssa, esiintynyt mallina ja suunnittelee nyt vaatelinjastoja sekä mediasisältöjä. Janina jännitti nuorempana hurjasti kritiikkiä, mutta ei enää ota arvostelua liian vakavasti. Hän oli teini-ikäisenä Porvoon Butchersien cheerleading-joukkueessa, ja heittäytyykin innoissaan rankkaan treeniin. Opettajakseen Janina saa TTK:ssa ensimmäistä kertaa kilpailevan Anssi Heikkilän.

– Anssilla on tuoreen leikkisä ja energinen asenne kilpailuun, Janina Fry hehkuttaa.

Anssi paljastaa harrastavansa paritanssin lisäksi adrenaliinilajeja kuten alamäkipyöräilyä ja laskuvarjohyppyä. Vaikka hän näkeekin Janinan valttikorttina monipuolisen liikunnan ilon, ei TTK-lavalla sentään nähdä laskuvarjohyppyjä. Anssin tavoitteena on tuoda Janinan mallimenneisyyden esiintymisvarmuus tanssilattialle.

– En ole varsinaisesti esiintynyt yli 10 vuoteen, joten on jännittävää nähdä, miten paljon sen esiintyjä-Janinan esiinkaivaminen vaatii, Janina nauraa.

NIKLAS HAGMAN & KIA LEHMUSKOSKI

NHL-jäillä menestyneelle huippukiekkoilija Niklas Hagmanille syy lähteä mukaan TTK-kilpailuun on päivänselvä. Urheiluaikoina ei ollut aikaa harrastaa mitään, joten nyt hän yksinkertaisesti haluaa oppia tanssimaan. Koti-isänä toimiva Niklas kertookin tanssivansa usein yksin kotona. Nyt on sitten mahtava mahdollisuus saada opetusta Suomen timanttisimmilta opettajilta.

Niklas kertoo olevansa kiekkouran jälkeenkin hyvässä fyysisessä kunnossa. Yksi asia tosin vaatii vielä öljyämistä – nimittäin lantioiden liikkuvuus – varsinkin lattaritansseja silmällä pitäen. Tulevista tansseista nopeammat tuntuvat entiselle hyökkääjälle hauskoilta, kun taas herkät ja hitaat tanssit uljaudessaan ja tyylikkyydessään jännittävät. 

Niklaksen tanssiparina on Kia Lehmuskoski, joka on huomannut, että vaikka meitä pidetään jörönä kansana, niin suomalaiset haluaisivat oikeasti tanssia enemmän. Kia ylistää tähtioppilaansa asennetta lähteä täysillä mukaan: tehdä pelkäämättä ja mokailla.

– Niklas kestää kyllä entisenä huippu-urheilijana tämän kisan rankkuuden. Omana tavoitteenani on auttaa häntä laittamaan tunteet ja herkkyys peliin, Kia kertoo.

Niklas on valmiina haasteeseen, ja asettaa tavoitteen myös itselleen.

– Kiekkoilijoista on helposti sellainen kliseinen machoäijä-mielikuva, mutta nykykiekkoilijat osaavat olla rohkeammin herkkiä, mikä on hienoa. Aion olla TTK:ssa oma itseni – ei mitään suojakuoria ylle!

KRISTIINA HALTTU & ALEKSI SEPPÄNEN

Suomen teatterimaailman kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Kristiina Halttu on tuttu näyttelijä niin televisiosta kuin Kansallisteatterin lavaltakin. TTK-kilpailun suoria lähetyksiä Kristiina pohtii kahdelta kantilta.

– Näytteleminen on jokapäiväistä häpeäkynnyksen ylittämistä, joten luulisin, että tunteisiin heittäytyminen ja se esiintymispuoli on helpompi osa tätä kisaa, hän miettii. 

Tanssiminen sen sijaan jännittää kovasti. Kun uran varrella on pitänyt tanssia, on Kristiina ollut aina viimeinen, joka oppii koreografiat – ja ensimmäinen, joka unohtaa ne.  

– Ainoa fyysinen koulutukseni on ollut tarpoa lehmänlannassa nuorena tyttönä Pohjois-Suomessa, hän nauraa. 

Pohjoissuomalaisuus yhdistääkin Kristiinaa ja hänen TTK-tanssipariaan Aleksi Seppästä. Yhteinen aallonpituus ja huumorintaju löytyi heti ensitapaamisella, ja Aleksi oli Kristiinan iloksi heti oman heimon tuntuinen ihminen. Aleksi komppaa Kristiinaa, ja kertoo, että prosessia keventää, kun jo alkumetreiltä on yhteinen kieli kommunikoida.   

– Meillä on molemmilla pitkä teatterityötausta ja minulla kokemusta erityisesti musikaaleista. Teatterilaisilla on usein samantyylinen työtapa ja -moraali, jo kuudetta TTK-kauttaan aloittava Aleksi kuvailee. 

Hän ylistää pariaan karismaattiseksi ja upeaksi ilmestykseksi, joka on myös maanläheinen ja vahva esiintyjä.  

– Voi olla, että rakennamme tansseihin vahvaa läsnäoloa ja henkistä kontaktia välillemme, Aleksi pohtii.

JUKKA HILDÉN & KATRI MÄKINEN


Tanssii Tähtien Kanssa -pari Katri Mäkinen ja Jukka Hildén. 

Jukka Hildén on valloittanut suomalaisten sydämet moneen kertaan: suuret vuoret Huippujengissä, Amerikan mantereen Duudsoneiden kanssa ja viimeksi hauskuudella Suurmestarissa. TTK on Jukalle uusi mahdollisuus mennä epämukavuusalueelle.  

– Haluan näyttää, että kannattaa haastaa itseään, vaikka pelottaisi. Haluan kannustaa ihmisiä henkilökohtaisiin sankaritarinoihin. Haluaisin olla sellainen moderni Indiana Jones -tyyppi, Jukka pohtii.  

Jukalla ei ole tanssikokemusta, eikä hän edes tiedä, onko hänellä rytmitajua, mutta hän uskoo oppivansa liikesarjoja helposti, koska on tehnyt elämässään monipuolisesti fyysisiä haasteita. Tanssi on viime aikoina tullut Jukan elämään isommin myös vaimon kautta – Chachi Hildén on nimittäin amerikkalainen huipputanssija ja sosiaalisen median tähti.

Tanssipariaan Katri Mäkistä Jukka kuvailee huippuluokan ammattilaiseksi, joka tekee kaiken äärimmäisen kovalla tasolla. Hän toivookin, että Katri vaatii myös häneltä timanttista suoritusta.

– Jukka on energinen, innovativiisia ajatuksia täynnä oleva actionmies, joka tuo mukanaan vauhtia ja inspiraatiota, Katri kuvailee oppilastaan, ja asettaa TTK-tavoitteekseen hattutempun. 

– Pakkohan opettajakollega Matti Puro kolmella voitollaan on saada kiinni. Jukka pidä hatusta kiinni, nyt mennään! hän naurahtaa.

SHIRLY KARVINEN & JANI RASIMUS

Kulunut kevät sekoitti monella pakan täysin. Niin kävi myös radiotaajuuksiltakin tutulle juontaja Shirly Karviselle, joka päätti käyttää tilanteen hyödykseen ja etsiä itsestään uusia taitoja. Shirly näkeekin TTK-kilpailun mahdollisuutena haastaa itseään.

Sädehtivällä esiintyjällä ei ole tanssikokemusta, mutta erittäin kilpailutahtoisena hän aikoo antaa kaikkensa kisassa. Vahvuuksinaan entinen Miss Suomi pitää kykyä heittäytyä pelottomasti sekä nauraa itselleen. Ensimmäinen live-show jännittää – toki hyvällä tavalla.

– On mahtava tunne, kun ensiksi on vähän paniikki: oksettaa, kädet hikoaa ja mielessään käy läpi kaikkia pahoja skenaarioita – sitten yht’äkkiä vain menee esiintymismoodiin ja unohtaa kaiken ympäriltä. Esityksen jälkeinen vapautumisen tunne on aivan parasta! Shirly fiilistelee. 

Shirlyä ja pitkän linjan TTK-tähtiopettaja Jani Rasimusta yhdistää hurtti huumorintaju ja tiukka tahto tehdä timanttista tanssia. 

– Kun Shirlystä puhutaan, moni varmasti ajattelee ensimmäisenä upeaa missiä. Minusta olisi mahtavaa saada näyttää Shirlyn erilaiset puolet tulevissa tansseissa: ronskia, hassua, voimakasta – tätä kaikkea. Tässä ohjelmassa on se upea puoli, että monelle kilpailijalle rakentuu kehityskaari ja löytyy joku uusi, yllättävä puoli itsestä. Tämä muutos saattaa kantaa positiiivisesti läpi koko elämän, Jani kertoo.

JESSE MARKIN & CLAUDIA KETONEN

Muusikko Jesse Markinin sooloura käynnistyi viime vuonna suurella menestyksellä. Debyyttialbumi voitti kaksi Emma-palkintoa ja Markin yhdessä tuottaja Totte Rautiaisen kanssa palkittiin myös Teosto-palkinnolla. TTK-kilpailuun Jesse lähtee pitämään hauskaa. 

– En pohtinut hetkeäkään, vaan sanoin heti kyllä! Tykkään lähteä seikkailumielellä asioihin, Jesse iloitsee.

Jesse rakasti lapsena tanssia, mutta innostus loppui, kun nuorten diskoissa tanssimista pidettiin nolona ja häntä kiusattiin siitä. Tanssit vaihtuivat armeija-aikana sotilaspainiin ja muuhun urheiluun, mutta nyt Jesse on valmis antamaan ohjat ensimmäistä kertaa TTK-opettajana toimivalle Claudia Ketoselle. Claudia ilahtui kuullessaan, että kilpailee Jessen kanssa.

– Taisin saada lottovoiton, sillä uskon, että Jessen musiikkitausta auttaa oppimisessa ja kilpailussa. Hän on sympaattinen tyyppi, jolla on jalat tukevasti maassa. On kivaa, että tanssipariksi tulee toinen taiteilija, Claudia hehkuttaa. 

MINNA PARIKKA & MATTI PURO

Vauhtia ja heittäytymistä, onnistumisia ja upeita designeja – näin voi kuvailla sekä TTK-ohjelmaa, että myös suunnittelija Minna Parikkaa. Minna on luonut nyt 15. juhlavuottaan viettävästä kenkäbrändistään kansainvälisen menestyksen. Suomalaisen designin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Minna onkin innoissaan TTK-tyylistä.

– Saa vihdoinkin luvan kanssa olla överisti upea! Tämä on tosi hieno mahdollisuus pukeutua upeasti, hän hehkuttaa. 

Minna ei pelkää tarttua haasteisiin. Hän kuvailee olevansa sarjaharrastaja, joka tykkää kokeilla kaikkea, ja siksi onkin hauskaa saada uppoutua myös tanssiin oikein perusteellisesti. Minnan tanssipari, kahdeksatta kertaa TTK:ssa mukana oleva Matti Puro pitää tätä jopa vahvuutena.

– Tietenkin tansseissa on hyödyksi se, mitä enemmän tähtioppilas on tehnyt asioita ja kokeillut eri liikuntalajeja, jo kolmesti TTK:n parinsa kanssa voittanut Matti kertoo. 

Tähtiopettaja asettaa tavoitteekseen keksiä tulevalla TTK-kaudella jotain ihan uutta – jotain, mitä ei olla aiemmin nähty. 

– Ja tietenkin tavoitteena on myös neljäs voitto! hän naurahtaa.

MMIISAS & MARKO KERÄNEN

Mmiisas-nimellä tunnetulle somevaikuttaja Miisa Rotola-Pukkilalle pääsy mukaan TTK-kilpailuun oli unelmien täyttymys. 

– Olen rakastanut ohjelmaa koko ikäni! päälle 20-vuotias Miisa hihkuu innosta. 

Suomen tunnetuimpiin Youtube-tähtiin lukeutuvalla Miisalla on yli 380 000 tilaajaa Youtubessa ja yli 400 000 seuraajaa Instagramissa. Kauppalehti valitsi hänet jo vuonna 2016 kymmenen vaikutusvaltaisimman media-alan suomalaisen joukkoon. Tulevat live-lähetykset jännittävät paljon: omat Youtube-videot voi aina kuvata uusiksi, mutta tansseissa pitää onnistua kerralla. Miisa olikin otettu, kun kuuli pääsevänsä kilpailemaan jo 9. kertaa kisaavan TTK-konkari Marko Keräsen kanssa. 

– Marko on kaikkien aikojen suosikkiopettajani, herkkyyden ja tunteellisuuden vahvuuksikseen nimeävä Miisa hehkuttaa, ja kertoo hänellä synkanneen tulevan opettajansa kanssa heti ensitapaamisesta. 

Marko kuvailee Miisaa iättömäksi runosieluksi, joka antaa itsestään rohkeasti maailmalle. Molempien mielestä herkkyys on todellista vahvuutta, ja sitä he tulevat käyttämään voimavaranaan kisassa. 

– Miisalle tiedoksi, että olen päässyt tässä kisassa kaikille muille, paitsi viimeiselle ja ensimmäiselle sijalle, joten tiedämme mihin tähtäämme, Marko naurahtaa.

VIRPI SARASVUO & SAMI HELENIUS


Koko Suomen tuntemalle hiihdon moninkertaiselle maailmanmestarille ja olympiamitalistille Virpi Sarasvuolle kilpaileminen on tuttua. TTK-ohjelmaan Virpi lähteekin odottavin mielin.

– Viime kausi oli niin mielettömän upea! Päässä on sellainen iloinen sekamelska, että apua mitä menin tekemään ja samalla – alkaisipa meidänkin tanssit jo! Henkilökohtainen tavoitteeni on oppia mahdollisimman monta tanssia. Olen sellainen wannabe-tanssija", Virpi nauraa. 

Virpi kertoo aktiiviurasta kertyneen monipuolisen työkalupakin, jonka opeista hän uskoo olevan apua kiivaan kilpailun kyydissä, vaikkei hänellä varsinaista tanssitaustaa ole.

– Koitan ajatella, että siitä lähdetään, missä ollaan. Suhtaudun kisaan intohimoisena oppimisprosessina, johon lähden rohkeasti ja täysillä, hän pohtii. 

Virpin tanssipari Sami Helenius on kisannut jo kahdeksan kertaa TTK-lavalla. Voittoa ei vielä ole, joten hän haaveileekin, että nyt maailmanmestarin kanssa mennään kirkkaimmalle mitalille.

– Virpin huippu-urheilutaustasta on tietenkin tässä apua. Hän tietää kuka on: tuntee kehonsa ja sen voimavarat. Sitten tämä kaikki pitää vielä valjastaa tanssiin mukaan – tehdä siitä show ja ennen kaikkea pitää hauskaa.

SAMI SYKKÖ & ANSKU BERGSTRÖM

Tyylin guruna tunnettu päätoimittaja Sami Sykkö nauraa, kun häneltä kysytään suosikkitanssilajia. 

– Hyvänen aika! Ainoa laji jonka muistan on vanhojentansseista mieleen jäänyt valssi 30 vuoden takaa! hän nauraa. 

Sami pitää itseään kirjoittajana ennen kaikkea tarinan kertojana. Tulevan kauden aikana hän toivoo voivansa myös tanssin avulla välittää tunteita ja koskettaa katsojaa. Muodin mestari arvostaa myös ohjelman visuaalisuutta ja tyyliä. 

– Asukokonaisuudet ovat tässä kisassa tärkeitä. Minulla onkin paljon ideoita!, hän nauraa, eikä paljasta vielä asutoiveistaan muuta kuin sen, että jotain historiallista TTK-lavalla saatetaan nähdä. 

Samilla on menneisyydessä myös vahvaa kilpaurheilutaustaa. Hän on junioreiden taitoluistelun Suomen-mestari vuodelta 1984. 

– Luistelutaustan lisäksi Samilla on upea herrasmiesmäinen olemus. Voisin kuvitella, että vakiotanssit ovat Samin leipälaji, mutta toisaalta Sami saattaa yllättää kokeneena esiintyjänä ja löytää itsestään myös tanssilattioiden kuuman lattaritanssijan, hänen opettajanaan nähtävä Ansku Bergström toteaa. 

Sami kokee olevansa hyvissä käsissä seitsemättä kertaa kisaavan Anskun parina. 

– Ansku on huippuammattilainen, joka on myös fyysisesti minulle täydellinen match.

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa MTV3-kanavan superviikolla la 5.9. klo 19.30 alkaen. Ensimmäinen jakso on nauhoitettu esittelyjakso, jonka jälkeen suorat lähetykset MTV3-kanavalla sunnuntaisin 6.9. klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja