Tässä ovat Suomen kisa-asut Pariisin olympialaisiin!

Tässä ovat Suomen kisa-asut Pariisin olympialaisiin! 1:40
Tässä ovat Suomen kisa-asut Pariisin olympialaisiin!

Suomen olympiajoukkue pukeutuu heinä-elokuussa kisattavissa kesäolympialaisissa Luhdan Rukka-malliston asuihin.

Malliston suunnittelussa on otettu huomioon Pariisin olosuhteiden lisäksi eri lajien urheilijoiden lajikohtaiset tarpeet.

– Olosuhteet Pariisissa ovat todennäköisesti samakaltaiset kuin Tokion kisoissa eli malliston pitää toimia kuumissa oloissa, Pariisin olympiajoukkueen johtajana toimiva Leena Paavolainen toteaa.

Malliston työstö aloitettiin syksyllä 2022 yhdessä Aalto-yliopiston kanssa järjestetyllä ideakilpailulla.

– Malliston ideaksi ja inspiraatioksi valikoitui ”valo ja varjo” – niiden vaihtelu ja merkitys. Suomessa valon määrä vaihtelee vuodenajoittain – keväällä päivä pitenee ja valon määrä lisääntyy kohti keskikesän yötöntä yötä, kertoo Luhdan myyntipäällikkö Pasi Luumi.

– Urheilussa voitokkailla hetkillä iloitaan valokeilassa, mutta takana on valtava määrä kovaa työtä ja varjoisiakin hetkiä. Olympiamallistossa vaatteiden värit ovat vaaleita etu- ja tummempia selkäpuolella korostaen edestä tulevaa valoa sekä taakse syntyvää varjoa, Luumi sanoo.

Edustusasut haluttiin tehdä myös Pariisin kisojen teema huomioiden kiertotalouden vaatimusten mukaisesti ja mallistokoko ja tuotantomäärä optimoiden.

 

Lue myös:

    Uusimmat