Tässä ovat pesäpallokauden parhaat: Roope Korhosella täydellinen kausi

Sotkamon Jymyn Roope Korhonen ja tamperelaisen Manse PP:n Virpi Hukka palkittiin Vuoden pesäpalloilijoina. Valinta oli molemmille uran toinen.

Korhosen, 42, kausi Sotkamon jokeripaidassa oli käytännössä täydellinen.

Hän voitti lyöjätilaston niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Lisäksi Korhonen nousi kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkeen ja rikkoi ensimmäisenä pelaajana 2 000 lyödyn juoksun rajan, kun yhteen lasketaan sekä runkosarjan että pudotuspelien onnistumiset.

Elokuisessa Itä–Länsi-ottelussa Korhonen palkittiin kentän parhaana, ja syksyltä palkintokaappiin tuli ennätyksellisen 13. SM-kullan lisäksi valinta pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kauden päätöstilaisuudessa Korhonen palkittiin myös vuoden jokeripelaajana. Edellinen Vuoden pesäpalloilija -valinta oli vuodelta 2011.

Jyväskylän Kirittärissä urallaan kolmea Suomen mestaruutta juhlineen Hukan edellinen valinta Vuoden pesäpalloilijaksi oli puolestaan vuodelta 2018.

Neljä viimeistä kautta Manse PP:tä edustanut vaihtaja-koppari jäi tamperelaisseuran kanssa nyt jo kolmannen kerran nuolemaan näppejään häviämällä finaaleissa. Tällä kertaa tappio tuli huiman viiden ottelun sarjan päätteeksi Porin Pesäkarhuille.

Henkilökohtaisella tasolla Hukka oli taas kerran Manse PP:n keskeisimpiä palasia niin sisällä kuin ulkona. Syksyn pudotuspeleissä hän jäi vain yhden kärkilyönnin päähän maagisesta sadan kärkilyönnin rajasta.

Supespesiskauden 2023 palkittuja:

 miehet:naiset:
Vuoden pesäpalloilija:Roope Korhonen, SotkamoVirpi Hukka, Manse PP
Vuoden pelinjohtaja:Mikko Kuosmanen, SotkamoJarkko Pokela, Pori
Vuoden lukkari:Aapo Komulainen, SotkamoMinttu Vettenranta, Pori
Kultainen maila (paras sisäpelaaja):Teemu Nurmio, HyvinkääAino-Kaisa Mantere, Seinäjoki
Kultainen räpylä (paras ulkopelaaja):Severi Lassila, VimpeliEeva Mäki-Maukola, Jyväskylä
Vuoden tulokas:Aapo Kinnunen, KouvolaJenni Matola, Seinäjoki

 

 

Lue myös:

    Uusimmat