Mainos

Tässä on maailman pihein hybridi – USA:n halki kolmen litran keskikulutuksella

Kian uutuusmalli Niro on saa­vut­ta­nut vi­ral­li­sen Guin­nes­sin maailmannennätyk­sen al­hai­sel­la polt­toai­neen­ku­lu­tuk­sel­laan.

Uusi ennätys syn­tyi hy­bri­di­au­to­jen luo­kas­sa. Ni­rol­la ajet­tiin Yh­dys­val­to­jen ran­ni­kol­ta toi­sel­le keskikulutuksen ollessa 3,07 litraa sadalla kilometrillä. Mat­kaa ker­tyi yhteensä lähes 5 800 ki­lo­met­riä.

Niro EX -ver­sio­ta ajoivat ennätys­mat­kal­la kalifornialainen Wayne Gerdes sekä Robert Winger Vir­gi­nias­ta. Auto pääsi Los An­ge­le­sin kau­pun­gin­ta­lol­ta New Yor­kin kau­pun­gin­ta­lol­le 183,59 litralla polttoainetta eli karvan verran yli neljällä tankillisella.

Kia Niro on cros­so­ve­rin ja hy­bri­din yh­dis­telmä. Se on suun­ni­tel­tu täysin uu­del­le alus­tal­le, joka on ke­hi­tet­ty erillään muis­ta Kia-mal­leis­ta. Alus­ta hyödyntää ympäristötie­tois­ta tek­no­lo­gi­aa ja seu­raa­van su­ku­pol­ven voi­ma­lin­jaa. Ni­ron voi­ma­lin­ja­na on 1,6-litrainen ben­sii­ni­moot­to­ri, li­tiu­mio­niak­ku, 32 kilowatin sähkömoot­to­ri ja kuusivaih­tei­nen kaksoiskytkinautomaatti. Voi­ma­lin­jan tuot­ta­ma yh­teis­te­ho on 141 hevosvoimaa.

Val­mis­ta­jan il­moit­ta­ma yh­dis­tet­ty ku­lu­tus Ni­rol­le on 3,8 l / 100 km.

Lähde: Kia

***

0:22


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.