Tässä on kuvaava esimerkki Leijonien häikäisevästä MM-kotikisataipaleesta – kapteeni Valtteri Filppula jakoi konkretiaa pukukopin sisältä

Leijonien MM-kotiturnaus on sujunut tähän mennessä enemmän kuin mallikkaasti. Suomen joukkueella ei ole ollut oikein minkäänlaisia kriisejä ja peli on toiminut, illasta toiseen. Tämä on näkynyt muun muassa Leijonien kapteenissa Valtteri Filppulassa, joka on voinut pysytellä taka-alalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat jatkoi väkeviä suorituksiaan tiistaina, kun se kaatoi alkulohkon päätösottelussa Tshekin 3–0. Vaikka Tshekin suorituksesta voi sanoa yhtä sun toista, fakta on se, että Leijonat onnistui iltapuhteessaan erinomaisella tavalla.

– Joukkue oli hyvin latautunut, vaikka eilinen peli ei ollut vielä se tärkein peli. Kaikki haluavat kuitenkin viedä niin omaa kuin joukkueen peliä eteenpäin niin, että se on mahdollisimman hyvässä kuosissa, kun ratkaisupelit alkavat. Tuo oli meiltä kaikin puolin ehjä 60 minuutin suoritus. Se sama pitää lyödä pöytään myös torstaina, Leijonien kapteeni Valtteri Filppula pohti MTV Urheilulle.

Leijonien tämän kevään MM-kisaurakassa on ollut suorastaan hämmentäviä piirteitä. Kotiturnaus ja sen ympärillä oleva hälinä ei ole näkynyt millään tavalla isäntäjoukkueessa. Se on marssinut eteenpäin hyvin varmoin ottein.

Eteen ei ole tullut käytännössä yhtään isompaa kriisiä. Ei pelillistä eikä mitään joukkueeseen liittyvää.

– Pelien sisällä tulee aina huonoja hetkiä ja kaikki ei mene suunnitellusti. Meillä on systeemi, jonka kaikki ovat ostaneet ja jossa kaikki tietävät, mitä pitää tehdä. Se tuo itsevarmuutta, että jos jotain pientä sattuu, niin voimme aina palata siihen turvalliseen tapaan. Olemme puolustaneet hyvin, emmekä ole joutuneet peleissä monen maalin takamatkalle. Se on ollut iso juttu. Jos hyökkäys ei ole niin hyvin rullannut, niin olemme pystyneet luottamaan puolustukseemme ja siihen, että saamme jossain vaiheessa paikkoja, Filppula perkaa.

Yksi kuvaava esimerkki Leijonien matkassa on se, että Filppulan ei ole tarvinnut kapteenina astua sen suuremmin esille. Kentällä toki hän on näyttänyt esimerkkiä, mutta pukukopissa häneltä ei ole vaadittu herätteleviä palopuheita.

– Niitä ei ole joutunut pitämään. Tuolla on paljon jätkiä, jotka ovat pelanneet isoja pelejä ja joilla on paljon kokemusta. Sitten on jätkiä, jotka ovat äänekkäämpiä kopissa. Ei minun ole tarvinnut sanoa mitään sen erikoisempaa, Filppula kertoo.

Leijonat kohtaa torstain puolivälieräottelussa Slovakian. Joukkueet olivat vastakkain viimeksi helmikuussa Pekingin talviolympialaisissa. Silloin Suomi oli molemmilla kerroilla parempi.

– Heillä oli kova jengi jalkeilla. Ensimmäinen peli saattoi näyttää maalien suhteen aika selkeältä, mutta sekin oli tasainen vääntö. Teimme vain silloin kovalla prosentilla maaleja. Toinen taas oli tosi tiukka matsi. Saimme puolustaa ihan kunnolla. Uskoisin, että nyt on edessä taas hyvin samantyyppinen koitos. Ei hirveästi tilaa, pitää puolustaa tiukasti ja käyttää omat paikat hyväkseen. Varmaan juuri sitä, millä olemme pärjänneet tähän asti. Toivottavasti pystymme samaan myös huomenna, Filppula ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat