Tässä on Koko Suomi leipoo -kauden voittaja – tuomari kehuu vuolaasti

Tässä on Koko Suomi leipoo -sarjan voittaja 0:53
Katso videolta voittajan reaktio!

Koko Suomi leipoo -kauden voittaja on valittu.

Koko Suomi leipoo -sarjasta on tänä syksynä seurattu jo kahdeksannen tuotantokauden jaksoja. Jännittävässä finaalijaksossa 16. marraskuuta kausi ratkesi Tiia Karosen voittoon.

Viimeisessä teknisessä tehtävässä finalistit valmistivat koristeellisia, appelsiini-jugurttitäytteisiä suklaapatukoita. Taidonnäytetehtävässä järjestettiin juhlat, joihin leipurit saivat tehtäväksi leipoa unelmiensa juhlakakun.

– Tiia on ollut hurjan tasainen, taitava leipuri koko kisan ajan. Näkee, että hän on leiponut paljon. Paljon erilaisia teknikoita käynyt läpi, ja tuonut ne hienosti esiin kilpailussa, Markus Hurskainen summasi tuomariston päätöksen finaalijaksossa. 

Kauden aikana leipurit pääsivät tekemään muun muassa lihapiirakoita, ohjelman tunnuksesta tutun ikonisen vadelmasuklaakakun, Muumi-aiheisia pikkuleipiä sekä saksalaisia leipomuksia. Tiedotteen mukaan Karosella on edelleen aika epätodelliset tunnelmat voitostaan. 

– Minulla oli ihan ensimmäisestä päivästä jatkuvasti sellainen epäilys, että kuulunko joukkoon. Ohjelmassa oli mukana niin taitavaa porukkaa, että mietin, osaanko tarpeeksi. Sitä alkoi epäilemään niitä omia taitoja, hän kuvailee tiedotteessa.  

– Vaikka päivät olivat pitkiä ja rankkoja, ja jalkoihin sattui joka ikinen ilta, niin ihmisten avulla jaksoi eteenpäin. Edelleen jutellaan päivittäin, ja olemme kisan jälkeen nähneetkin, Karonen lisää kilpailijoiden ystävystymisestä. 

Jaksossa Karonen sanoi pitävänsä pienen paussin leipomisesta. Nyt kuten ennen ohjelmaan osallistumista, hän tekee edelleen tilauskakkuja. Tulevaisuuden leivontaunelmissa siintää kesäkahvila, jonka tuore voittaja olikin jo perustamassa jo vuoden 2021 kesällä, mutta haave jäi tuolloin tilan puuttumisen vuoksi väliin.  

Koko Suomi leipoo MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat