Tässä ne ovat : Kaikkien aikojen parhaat tekosyyt siivouksen välttelyyn!

Inhoatko siivoamista? Kokosimme yhteen parhaat tekosyyt laiskottelun ystäville. Saa kokeilla kotona.

Siivoaminen ei taatusti ole kaikkien suosikkipuuhaa, vaan monelle se on ikävä askare muiden joukossa. Puhtaasta kodista saa toki hyvän mielen, mutta niin saa myös herkuttelusta, elokuvien katsomisesta ja nukkumisesta. Lisäksi jatkuva sotkusta stressaaminen ahdistaa.

Jos siis olet pienen tauon tarpeessa, perustele laiskotteluasi seuraavilla loistavilla tekosyillä.

Siisti huone kertoo sielun tyhjyydestä

Vanha sananlasku tietää, että liian puhdas koti on selkeä osoitus siitä, että sinulla ei ole parempaa tekemistä elämälläsi kuin puunata kotia lattiasta kattoon. Kohottakaamme siis malja tälle vanhalle viisaudelle!

Liiallinen puhtaus heikentää vastustuskykyä

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että monipuolinen bakteerikanta ja altistus pöpöille lapsuudessa antaa terveemmän tulevaisuuden aikuisena. Esimerkiksi maatiloilla kasvavilla lapsilla on selkeästi vähemmän allergioita kuin muilla ikäryhmänsä lapsilla.

Liika työnteko aiheuttaa stressiä

Myös siivoaminen on työtä, joten sekin voi aiheuttaa liikaa stressiä. Otetaanhan siis rauhallisesti.

Kotityöt voivat olla vaarallisia

Missä tapahtuukaan eniten onnettomuuksia? Aivan – kotona. Pölyjen pyyhkiminen korkeista paikoista ja sähköisten siivouslaitteiden kanssa temppuilu voi siis selkeästi koitua kohtaloksi.

Painavat kantamukset aiheuttavat selkäongelmia

Ajattele hetki, kuinka painava esimerkiksi pyykkikorisi on tällä hetkellä – jep, parempi vain odotella lihasten kasvamista sohvalla, jotta jaksaa taas kannella kaikenlaista painavaa, kuten imuria.

Jos kuitenkin päätät siivota, lue seuraavat jutut touhun helpottamiseksi:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat