Tässä iPhonessa on pisin akkukesto

Apple ei perinteiseen tyyliinsä ole kertonut uusien iPhone-malliensa akunkestosta tarkkoja yksityiskohtia, joten esimerkiksi akkujen kapasiteetteja voi toistaiseksi vain arvailla. Muita tietoja yhtiö kuitenkin tarjoaa, ja niistä on pääteltävissä hyvin paljon.

Tämän vuoden iPhone-uutuuksista paras akku on edullisimmassa iPhone XR -mallissa. Kyseinen älypuhelin on lisäksi akunkestoltaan paras iPhone ikinä. Esimerkiksi Internet-käytössä tai videon toistossa iPhone XR pärjää yhdellä latauksella 15 ja 16 tuntia, kun esimerkiksi samanaikaisesti julkistetulla iPhone XS Maxilla vastaavat lukemat ovat 13 ja 15 tuntia. Puheaikaa molemmat tarjoavat 25 tuntia. Kolmas uutuus, iPhone XS jää muista malleista hieman, sen puheaika kun jää 20 tuntiin.

Ennen vastikään julkistettua uutuuskolmikkoa parhaan iPhone-akunkeston titteliä piti hallussaan iPhone 8 Plus.

Apple iPhone XR:n akunkestoa parantaa tietenkin puhelimen teknologia. On yleisesti tiedossa, että mallin sisältämä LCD-näyttö kuluttaa OLED-teknologiaa vähemmän virtaa, minkä ansiosta akku kestää yleisesti paremmin, vaikka milliampeeritunneissa mitattuna kapasiteetti olisi samakin.

Myös tämän vuoden iPhone-uutuudet tukevat Applen pikalatausta, jonka lupaillaan täyttävän akun jopa puolilleen vain 30 minuutin latauksella. Pikalatauksen nopeudesta nauttiakseen on kuitenkin edelleen ostettava erillinen laturi, myyntipakkauksessa kun toimitetaan edelleen hitaampi kaapeli, joka ei pikalatausta tue.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja