Mainos

Tässä hän nyt on: Postinjakaja, joka parturoi samalla nurmikkosi

1:34

Posti aloitti tänään käytännössä kuukausi sitten lanseeraamansa uuden palvelun. Tästä lähtien postinjakajat leikkaavat myös nurmikkoa aina tiistaisin.

Tänään kymmenet postinjakajat eri puolilla maata ovat tavanomaisten postinjakelutöiden ohella leikanneet myös asiakkaiden nurmikoita. Uusi palvelu lanseerattiin kuukausi sitten, ja kysyntä on ollut tyydyttävää.

– Kysyntää on ollut enemmän kuin ennakoimme, sanoo kotipalveluiden johtaja Petri Kokkonen Postista.

Espoossa postinjakaja Samu Lahdenperä keskittyi tänään pelkästään nurmikoihin.

– Hyvin on sujunut, mutta tänään en ole jakanut lainkaan postia. Mukavaa vaihtelua, kommentoi Lahdenperä laajentunutta toimenkuvaansa.

Ideoita tulee koko ajan lisää

Posti on jo pitkään ollut mukana jakamassa ateriapalvelun ruoka-annoksia. Tänään mukaan tuli nurmikon leikkaaminen. Uusien tehtävien kehittely korvaamaan vähenevää postinjakelua jatkuu edelleen. Nurmikonleikkuun lisäksi on jo kerrottu hoivapalveluita tukevista arjen askareista, joita postinjakajat alkavat tulevaisuudessa tehdä.

– Hoivan tueksi tulevat arjen palvelut ovat vielä kehittelyvaiheessa, käytännön kokeiluihin pitäisi päästä syksyllä, arvioi Petri Kokkonen.

Esimerkiksi postinjakaja voisi auttaa ulkoilussa tai tehdä arjen pikku askareita, siis hoivan tueksi. Hoitajan tai lähihoitajan osaamista vaativia tehtäviä Posti ei kuitenkaan havittele.

Postin seuraava askel liittyy vilkkaimpaan loma-aikaan, jolloin nurmikonleikkuun ympärille on kehitteillä uusia palveluja.

– Esimerkiksi olisi luontevaa kastella pihan kasvit ja katsella, että pihapiirissä kaikki on hyvin, kertoo kotipalveluiden johtaja Kokkonen.

Kokkonen kertoo, että Postille satelee ideoita postinjakajien uusiksi tehtäväksi.

– Esimerkiksi on kysytty, voisiko postinjakaja kuljettaa lääkkeitä apteekista kotiin, antaa Kokkonen esimerkin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.