Tarvitseeko tässä enää jännittää? Supertietokone julisti Valioliigan mestarin

Jalkapallon Englannin Valioliigan sunnuntainen huippukohtaaminen Liverpoolin ja Manchester Cityn kesken päättyi 1–1-tasapeliin, ja sen myötä tilanne sarjakärjessä on harvinaisen tasainen liigakauden kääntyessä jo kohti loppusuoraansa. Keväällä piisaa jännittämistä, sillä kärjessä oleva Arsenal on vaivaisen pisteen edellä niin Liverpoolia kuin Cityäkin, kun kaikilla on vielä kymmenen ottelua pelaamatta.

Minne mestaruustitteli sitten matkaa? Se jää totta kai vielä nähtäväksi, mutta mestaruustodennäköisyyksiä laskeva Opta-sivusto tarjoaa hätäisimmille jo pohdittavaa matkalle kohti 19. toukokuuta pelattavaa Valioliigan päätöskierrosta. Optan "Supertietokoneen" lanseeraaman tuoreimman ennustuksen mukaan mestaruutta juhlitaan tutussa osoitteessa: BBC:n mukaan tietokone laskee mestariksi Manchester Cityn, jo neljännen kerran peräkkäin.

Tiukille Cityn mestaruusjatkumo menee, sillä tietokone-ennusteen mukaan Liverpool jää vain pisteen (Cityllä 86, Liverpoolilla 85) ja Arsenal kolme (83).

Sarjaneloseksi yltää ennusteessa Tottenham (70 pistettä) niukasti ennen Aston Villaa (69). Manchester United, Newcastle ja West Ham täydentävät kärkikahdeksikon. Ja sarjataso vaihtuu supertietokoneen mukaan niiltä, jotka tälläkin hetkellä ovat putoamisviivan alapuolella: Valioliigaan täksi kaudeksi kakkostaso Mestaruussarjasta nousseet Luton, Burnley ja Sheffield United putoavat takaisin alemmalle tasolle, näkee ennuste.

Lue myös:

    Uusimmat