Mainos

Tarkasta tiliotteesi! Kotimaassa korttia vinguttaneiden tileiltä nostettu rahaa Aasiassa

Maksukortin käyttäminen kotimaassa on tuonut useille suomalaisille yllätyslaskut ulkomailta. Keski-Suomessa poliisi on saanut jo 19 samankaltaista rikosilmoitusta aiheesta vain kolmen päivän aikana.

Poliisin mukaan maksuvälinepetoksissa on ollut yhteistä se, että asianomistajien pankkikorteilla on nostettu luvatta rahaa ulkomailla.

Sisä-Suomen poliisin mukaan asiasta ilmoittaneet ovat huomanneet luvattomat nostot joko tilitiedoistaan tai kun oma pankki on ottanut heihin yhteyttä. Kaikki tapahtuneet nostot on tehty kuluneen viikon aikana Aasiassa, vaikka asianomistajat kortteineen ovat olleet Suomessa.

– Vaikuttaa siltä, että asianomistajien pankkikortit on jossain käyttötilanteessa onnistuttu kopioimaan ja samalla urkkimaan tunnusluvut. Vielä ei ole varmaa käsitystä, missä tämä on tapahtunut, poliisi kertoo.

Rikoksen uhreiksi joutuneet asianomistajat ovat poliisin mukaan lähiaikoina liikkuneet ja käyttäneet korttejaan Jyväskylän, Laukaan, Tikkakosken ja Äänekosken sekä Suolahden alueilla.

Toimi näin, jotta voit välttää petoksen

Aikaisemmin korttien kopiointiyrityksiä on ilmennyt erilaisilla pankki- tai maksuautomaateilla, joihin rikolliset ovat kiinnittäneet lisälaitteita kortin kopioimiseksi ja tunnusluvun tallentamiseksi.

Jos pankkiautomaatti vaikuttaa rakenteeltaan oudolta tai siinä havaitaan ylimääräisiä laitteita, tulee asiasta välittömästi ilmoittaa hätänumeroon, jotta lisävahingot saadaan estettyä ja asian tutkiminen välittömästi käyntiin.

Poliisi kehottaa myös tarkkaavaisuuteen muissa maksutilanteissa, joissa korttia käytetään ostoksen tai palvelun maksamiseen.

Poliisi pyytää ilmoittamaan asiaan liittyvät vihjeet ja havainnot  suoraan poliisin tutkijoille puhelinnumeroon 050 456 0471.

Katso poliisin video siitä, miten korttitietoja kopioivan skimmauslaitteen voi tunnistaa:


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.