Mainos

Tarasti: Toivottavasti dopingväännölle saadaan nyt piste

Hallintoneuvos Lauri Tarasti toivoo, että tuleva STT:n dopingjuttuun liittyvä oikeudenkäynti panee pisteen 12 vuotta jatkuneelle väännölle.

Neljä entistä hiihtovaikuttajaa saa syytteen valehtelusta STT:n dopingjutun oikeudenkäynnissä 1990-luvun lopulla. Rikosnimike on törkeä petos.

Tarastin mielestä on hyvä, että asia selvitetään nyt virallisesti. Hän uskoo, että syyttäjällä on asiassa nyt muutakin näyttöä kuin pelkät puheet.

- Arvelisin, että on kirjallisia todisteita, kuten sähköposteja, kirjeitä taikka jotain lääketieteellistä tutkimusta. Pelkkä puheisiin perustuva näyttö ei ole enää kovin vakuuttavaa.

Tarastin johtama työryhmä selvitti 2000-luvun alussa suomalaisen hiihdon doping-kytköksiä.

Jo silloin ryhmä sai viitteitä ainakin epo-hormonin käytöstä. Tarasti ei kuitenkaan uskalla arvioida, kuinka systemaattista dopingin käyttö Suomen hiihdossa on saattanut olla.

- Selvitysryhmämme päätteli, että kun Lahdessa hemohesiä käytettiin, niin mitään muuta perustetta sen käytölle ei löytynyt kuin se, että sen käytöllä haluttiin peittää epoa. Mutta mitään varsinaista näyttöä meille ei asiassa kertynyt, eli kukaan ei kertonut, että olisi käyttänyt.

Tarasti ei myöskään usko, että tuleva dopingoikeudenkäynti enää kasvattaa suomalaisen hiihdon imagotappiota

- Ei se sitä varmaan enää paljon lisää. Mikä on tapahtunut, on tapahtunut.

Katso: Studiovieraana Lauri Tarasti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.