Tara-karhu hyökkäsi Sulo Karjalaisen kimppuun ja kuoli poliisin luotiin – "Sulo oli melkein juossut surman suuhun"

Sulo Karjalaisen kimppuun käynyt karhun pakenemisyritys tallentui jo aikaisemmin videolle 0:48
Tara-karhun pakenemisyritys tallentui MTV Uutisten videolle viime syksynä.

Toinen Kuusamon suurpetokeskuksesta karanneista karhuista hyökkäsi karhumiehenä tunnetun Sulo Karjalaisen kimppuun.

Sulo Karjalaisen kimppuun hyökännyt karhu lopetettiin.

– Tara-karhu oli tehnyt ruokailukatokseen reiän. Se oli repinyt sen auki ja karannut sitä kautta, sen pentu Reetta siinä perässä sitten, kertoo Kuusamon suurpetokeskuksen karhunhoitaja Pasi Jäntti MTV Uutisille.

– Tara oli ollut pihalla ja Sulo oli sitten mennyt sanomaan, että pitäisi mennä takaisin tarhalle. Se oli käynyt sitten Sulon kimppuun.

Jäntin mukaan Karjalainen oli niin sanotusti ottanut maassa painia karhun kanssa.

– Tara oli vähän kynsinyt Sulon takapuolta. Onneksi hänellä oli paksut toppahousut. Sulon pakarat ovat nyt tikattavana. Poliisi tuli sitten paikalle ja ampui Taran, Jäntti kertoo.

– Reetta, Taran pentu, on tällä hetkellä nukutettuna. Se menee nyt sitten takaisin sinne omaan tarhaan, mistä se oli karannutkin. Minä menen nyt illalla tarhalle korjaamaan sen reiän.

Poliisi tiedotteen mukaan toinen karannut karhu eli Reetta löytyi läheisen järven jäältä drone-lennokin avulla. Eläintarhan työntekijä sai palautettua karhun takaisin tarhaan hunajalla houkuttelemalla.

"Tara oli ottanut Sulon syleilyynsä"

Suurpetokeskuksen työntekijä Tuomas soitti tapahtuneesta Jäntille päivällä kahden maissa.

– Siitä meni parikymmentä minuuttia siihen, että Tara oli ammuttu, karhunhoitaja Jäntti sanoo.

– Sulo oli sen kanssa jonkin aikaa paininut sen kanssa siinä pihalla, kunnes poliisit tulivat. Kyllä siinä varmaan kymmenkunta minuuttia Sulolla meni painiessa.

Pasi Jäntti toteaa sanoneensa aiemmin Sulo Karjalaiselle, että kun ulos mennessä näkee, että karhu on sinne tullut, täytyy olla kaasuase mukana.

– Sulo oli melkein juossut surman suuhun eikä ollut katsonut ollenkaan. Harmittaa, etten ollut itse paikalla, Jäntti toteaa.

– Muiden karhujen kanssa pärjää kyllä, mutta Tara oli kaikista pahin. Se oli jo tiedossa, että jos jonkun karhun kanssa tulee ongelmaa niin se on tämä karhu.

Jäntti kertoo yrittäneensä soittaa Sulo Karjalaiselle, mutta ei ole saanut miestä kiinni.

– Se on pääasia, että mies on elossa. Aika tiukka matsi. Sulo ei nyt vaan varmistanut tilannetta siinä. Kun lähtee ulos ja tietää, että karhu on irti, kyllä silloin pitäisi vähintään olla sumutinpistooli mukana. Jos karhu tulee päälle ja sitä suihkaisee, kyllä siitä elukka lähtee, karhunhoitaja sanoo.

Pasi Jäntti tiivistää vielä tapahtumien kulun.

– Sulo oli mennyt pihalle katsomaan tilannetta ja siinä sitten Tara oli ottanut Sulon syleilyynsä. Siinä Sulo sitten sai hieman osumaa takapuoleen ja on nyt parsittavana. Muuten mies on hyvässä kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat