Tapparan mestaruusmarssi kulminoituu kahteen poikkeusyksilöön – asiantuntija: "Koko sarjan paras pelaaja"

Tapparan ylivoima jauhaa tehokkaasti: Veli-Matti Savinainen vie isännät johtoon 1:22
Veli-Matti Savinainen iski maanantaina Tapparan 1–0-johtoon.

Tappara on marssimassa vastustamattomasti kohti Suomen mestaruutta. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pitää kevään KHL-naarauksia ratkaisevana tekijänä.

Jokereiden KHL-taipaleen päätyttyä kuin seinään Ukrainan sodan takia, joukkueen pelaajat siirtyivät ympäri Eurooppaa.

Tappara hankki riveihinsä kaksi profiilipelaajaa, joita kiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pitää pelipaikkojensa parhaina jopa koko sarjassa.

Otto Leskinen on koko sarjan paras pelaaja. Veli-Matti Savinainen taas paras hyökkääjä. Heidän mukaansa saamisella näyttäisi olevan se vaikutus, että sarja menee odottamattoman suoraviivaisesti poikki, Sihvonen maalailee.

Leskinen on iskenyt 13 otteluun puolustajalle rouheat 10 tehopistettä. Savinaisella pistesaldo on sama, mutta maaleja on syntynyt peräti kahdeksan kappaletta.

Tehokaksikko on Tapparan sisäisen pistepörssin toisena ja kolmantena. 

Miehistä on apua myös näkymättömämmällä osa-alueella. Erityisesti Savinainen on loppuottelusarjassa onnistunut lamaannuttamaan TPS:n ykkösketjun lähes täysin päällystakkimaisella vartioinnillaan.

Veli-Matti Savinainen iski kolmannessa finaalissa Tapparan ensimmäisen maalin. Katso osuma pääkuvan videolta.

Tappara olisi Sihvosen mukaan ollut finaaleissa todennäköisesti ilman kaksikkoakin, mutta duo on siloittanut finaalijunan raiteita merkittävästi.

– Uskon, että jokainen Tapparan ottelusarja ja erityisesti finaalit olisivat olleet huomattavasti tiukempia ilman näitä apuja, Sihvonen selventää.

Tapparan ja TPS:n neljäs finaali pelataan tänään Turussa. Sarja on katkolla tamperelaisille.




Lue myös:

    Uusimmat