Tapparalta huima temppu CHL:n pudotuspeleissä – edes rajut poissaolot eivät pysäyttäneet mestareita

Nyt juhlii Tappara! Oskari Luoto sen kuin kasvattaa isäntien johtoa 0:57

Hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara on selvinnyt kahdeksan parhaan joukkoon jääkiekon CHL:ssä eli Mestarien liigassa. Tappara pelasi Davosin kanssa 2–2-tasapelin tiistaina Tampereella. Koska Tappara oli voittanut ensimmäisen osan 1–0, eteni se jatkoon paremman yhteismaalilukeman myötä.

Tappara teki huiman tempun, sillä se lähti toiseen Davos-neljännesvälieräotteluun pahojen poissaolojen rasittamana. Avainpelaajista sivussa olivat muun muassa Patrik Virta, Kristian Kuusela, Petteri Puhakka ja maajoukkueturnauksessa pahasti loukkaantunut Waltteri Merelä.

Raju tilanne näkyi siinä, että esimerkiksi puolustaja Joni Tuulola joutui vetämään hyökkääjänä illan kamppailussa.

Davos pisti Tapparan ahtaalle, kun Enzo Corvi iski kiekon verkkoon toisen erän loppuvaiheilla.

Tappara tuli sisuuntuneena kolmanteen erään. Ensin Valtteri Kemiläinen naulasi ylivoimalla ja perään Oskari Luoto sen kuin lisäsi Tappara-fanien riemua.

Corvi toi Davosin vielä maalin päähän. Sveitsiläisjoukkue haki vimmalla tasoitusta kamppailun loppuhetkillä. Tappara kesti.

Näin ollen kirvesrinnat jatkavat pelejään CHL:n puolivälierissä, missä vastaan asettuu ruotsalainen Rögle.

Tapparan lisäksi myös Jukurit taistelee jatkopaikoista CHL:n pudotuspeleissä. Jukurit pelaa parhaillaan toista osaotteluaan sveitsiläistä Fribourgia vastaan. Lukemat kyseisessä parissa ovat 1–1.