Tapparalla jättimäinen tilaisuus – Nokia Arena vahva ehdokas CHL-finaalin isännäksi

Jääkiekon Mestarien liigan välieriin edennyt Tappara hakee CHL:n loppuottelua Suomeen. Uusi Nokia Arena on vahva ehdokas finaalipaikaksi, mutta sitä ennen Tapparan on hoidettava itsensä jatkoon välieristä.

Tappara eteni tällä viikolla CHL:n välieriin kukistamalla kaksiosaisessa puolivälieräparissa ranskalaisen Rouen Dragonsin vierasjäällä 4–0 ja yhteismaalein 7–3.

Tamperelaisseura kohtaa tammikuussa pelattavassa välieräsarjassa saksalaisen Red Bull Münchenin, joka pudotti puolivälierässä Rauman Lukon jatkoajalla syntyneellä osumalla.

Toisessa semifinaaliparissa ovat puolestaan vastakkain ruotsalaisseurat Frölunda HC ja Rögle BK, joista oikeastaan vain göteborgilaisseura Frölundan kotiareenasta on haastamaan Nokia Arenaa finaali-isännyydestä.

CHL on pyytänyt finaalioikeuksia mieliviltä välieräjoukkueilta hakemukset, jotka käsitellään maanantaina liigan johtoryhmän kokouksessa. Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro vahvisti MTV Urheilulle, että uutta Nokia Arenaa tarjotaan CHL-finaalin isännäksi.

– Luonnollisesti, mikäli finaaliin pääsemme, mielellään pelaisimme Tampereella. Asia on kuitenkin auki eikä yksin meidän käsissämme, Aro kommentoi asiaa.

Ensimmäinen edellytys finaalin saamiseksi on tietysti joukkueen eteneminen jatkoon 4. ja 11. tammikuuta pelattavista välieristä. Tämän jälkeen valintaprosessi mutkistuu entisestään.

Nokia Arena vahva ehdokas finaalipaikaksi

CHL:n loppuottelu pelataan 1. maaliskuuta. Euroopassa varsin synkäksi muuttuneen koronatilanteen takia johtoryhmä joutuu MTV Urheilun tietojen mukaan pitkittämään päätöstä finaalipaikkakunnan valintaa vielä pitkälle välierien jälkeiseen aikaan, jotta esimerkiksi kansalliset matkustus- ja tapahtumarajoitukset ovat tarkemmin tiedossa.

Johtoryhmä tekee valintansa yhdessä sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan Infrontin kanssa. Valintaan vaikuttavat järjestävän joukkueen menestys ja rankingpisteytys CHL:ssä, mutta suuri painoarvo on myös areenan yleisökapasiteetilla, odotetulla yleisömäärällä sekä esimerkiksi lähialueen majoitusmahdollisuuksilla ja ehdokaskaupungin markkinoinnillisilla eduilla.

Tapparalla on suuri etu vastavalmistuneen areenansa kautta, sillä 13 455 katsojan halli on tämän hetken komein koko Euroopassa. Frölunda on kuitenkin tottunut menestymään CHL:ssä, ja on nytkin urheilullisella mittarilla Tapparaa edellä CHL:n rankingissa.

Göteborgin vuonna 1971 valmistunut reilut 12 000 katsojaa vetävä Scandinavium-areena on toki jo iäkäs, mutta edelleen varsin kelpo halli suurtapahtumien järjestämiseen.

Frölunda on ollut tuttu näky CHL:n loppuotteluissa. Seura on ollut CHL:n finaalissa peräti viisi kertaa liigan kuusivuotisessa historiassa. Näistä se on pelannut kahdesti kotonaan ja kolmesti vieraissa.

Suomessa on tähän asti pelattu yksi CHL:n finaali. Frölunda haki vuonna 2016 mestaruuden Kärpiltä Oulussa pelatussa loppuottelussa.

Juttua päivitetty klo 9.36: Korjattu ensimmäisestä lauseesta "loppuotteluun edennyt" muotoon "välieriin edennyt".

Lue myös:

    Uusimmat