Tanskassa halutaan jakaa ilmaista huumetta narkomaaneille

Tanskan kokeiluun valitut heroiiniriippuvaiset voisivat hakea sairaalasta kahdesti tai kolmesti viikossa annoksen heroiinia. Kokeilun tarkoitus olisi auttaa rikoskierteessä olevia narkomaaneja lopettamaan prostituutio ja rikokset.

Tanskassa halutaan kokeilla ilmaisen heroiinin jakamista pahassa rikoskierteessä oleville heroiiniriippuvaisille. Enemmistö maan eduskuntapuolueista kannattaa esitystä, jonka tarkoitus on auttaa narkomaaneja lopettamaan prostituutio ja rikokset.

Jos kokeilu aloitetaan, siihen valitut heroiiniriippuvaiset voivat hakea sairaalasta kahdesti tai kolmesti viikossa annoksen heroiinia.

- Yhteiskunnassamme on joukko kansalaisia, joiden elinolot ovat erittäin kurjat, joiden elämässä on hyvin vähän mitään, mikä tekisi siitä elämisen arvoista. Meidän poliitikkojen tehtävä on yrittää parantaa heidän elinolosuhteitaan, perusteli Tanskan kansanpuolueen tiedottaja Karin Nödgaard.

Kansanpuolue tunnettiin aiemmin esityksen vastustajana, mutta äskettäin se vaihtoi leiriä.

Tanskassa on keskusteltu jo 1990-luvun puolivälistä lähtien siitä, pitäisikö lääkäreillä olla mahdollisuus määrätä heroiiniriippuvaisille laillista heroiinia. Vastaavanlainen järjestelmä on jo käytössä Alankomaissa ja osissa Saksaa ja Sveitsiä, ja sen on huomattu vähentävän sekä rikoksia että huumeiden käyttöä.

(MTV3-STT-TT)

Lue myös:

    Uusimmat