Mainos

Tanskalaissotilaiden epäillään kuolleen brittituleen Afganistanissa

Aluksi sotilaiden ilmoitettiin kuolleen yhteenotossa talebanien kanssa, mutta myöhemmin ilmeni, että kyseessä saattoi olla omien tuli.

Britanniassa tutkitaan, kuoliko kaksi tanskalaissotilasta brittien ohjuksiin pari kuukautta sitten. Britannian puolustusministeriö ilmoitti aloittavansa tutkinnan tänään, kun tanskalainen televisiokanava TV2 oli kertonut asiasta.

Tanskalaissotilaat kaatuivat syyskuun 26. päivänä Helmandin maakunnassa Etelä-Afganistanissa. Sekä britit että tanskalaiset joukot toimivat alueella. Aluksi sotilaiden ilmoitettiin kuolleen yhteenotossa talebanien kanssa, mutta myöhemmin ilmeni, että kyseessä saattoi olla omien tuli.

Tanskalaistelevision mukaan Britannian Isaf-joukot olisivat ampuneet tanskalaissotilaiden asemaa kohti neljästä kuuteen lämpöohjautuvaa ohjusta luullessaan sitä talebanien asemapaikaksi. Britit tulittivat kohdetta lähes tunnin ajan ennen kuin ilmeni, että kyseessä oli tanskalaisten asema. 24- ja 22-vuotiaat tanskalaissotilaat kuolivat ammunnassa.

Kaksi tanskalaissotilasta kertoi televisiolle, että he tiesivät kyseessä olleen brittien koska he olivat löytäneet asemapaikastaan brittiohjusten kappaleita.

Tanskalla on 550 sotilasta Afganistanissa. Heistä suurin osa palvelee Helmandissa brittikomennon alla.

(MTV3-STT-AFP-Ritzau-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.