Tanskan yleisradioyhtiö DR: Epäilty julkaisi väkivaltaisia kuvia Instagramiin päiviä ennen ampumisia

Tanskaa järkytti eilen ostoskeskuksessa tapahtunut ampumisvälikohtaus, jossa sai surmansa kolme ihmistä ja useita muita loukkaantui. Kolme loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Ampuja suoritti tekonsa Tanskan suurimmassa Field's-nimisessä ostoskeskuksessa. Ensimmäiset laukaukset kuultiin noin puoli kuudelta iltapäivällä ja poliisi sai hälytyksen pian sen jälkeen.

Tanskalaismedian mukaan poliisi otti epäillyn kiinni hyvin pian hälytyksen jälkeen, ostoskeskuksen takana.

– Kiinnioton yhteydessä vakuutuimme, että kiinniotettu on epäilty on teon takana. Hänellä oli hallussaan sekä kivääri, että ammuksia. Itse pidätys ei ollut dramaattinen, kertoo poliisipäällikkö Sören Thomsson.

Poliisin tämänhetkisen arvion mukaan epäilty toimi yksin. Epäiltyä syytetään ainakin taposta, mutta rikosnimikkeitä saattaa tulla tutkinnan edetessä lisää.

– Tämänhetkinen tilanne on, että kolme ihmistä on kuollut. Nelikymppinen mies sekä kaksi nuorta ihmistä. Lisäksi useita ihmisiä on haavoittunut, mutta kolme heistä on kriittisessä tilassa.

Toimittaja Annukka Oksanen kommentoi asiaa Tanskasta. Oksanen kuvailee, että ihmiset ovat järkyttyneitä, sillä Tanskassa ei ole totuttu vastaavan tyyppisiin tapauksiin.

– Täällä ensimmäisenä tulee ihmisille mieleen jengien väliset välienselvittelyt ja terrori. Tässäkään ei ole terroria suljettu pois, mutta tämä ei vaikuta niin sanotulta tyypilliseltä Tanskassa esille tulevalta terroritapaukselta.

Epäilty tekijä on 22-vuotias poliisin mukaan syntyperäinen tanskalainen mies. Poliisi on sanonut tekijän olevan entuudestaan tuttu, mutta ei ole toistaiseksi tarkentanut millaisessa yhteydessä.

– Poliisi on ollut hyvin vaitonainen epäillystä. Paikallinen yleisradioyhtiö DR on kertonut -ja tämä on siis vahvistamatonta tietoa, että epäilty olisi julkaissut Instagramiin tällaisia väkivaltaisia videoita muutamia päivä ennen ampumista.

Ampumatapaus osui päällekkäin vilkkaan turismiviikon kanssa, sillä Tanskassa on parhaillaan menossa Tour de France- pyöräilykilpailu sekä Roskilden musiikkifestivaali. Oksanen kertoo, että katukuvassa näkyy tavallista enemmän poliiseja.

– Poliisi on ilmoittanut, että he olettavat tekijöitä olevan vain yksi, mutta ei suljeta pois mahdollisuutta siitä, että heitä olisi useampia. Eikä terroria suljeta täysin pois. Poliisi pitää tiedotustilaisuuden kello 9 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat