Tanskalaiskeksijän yksityinen sukellusvene upposi

Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin rakentama ja kehittämä sukellusvene upposi perjantaina.

Kadoksissa ollutta venettä ehdittiin tätä ennen etsiä laajalti sen jälkeen kun oli ilmennyt, ettei se ollut palannut laituripaikalleen Kööpenhaminassa lähdettyään kohti Juutinraumaa.

Sukellusvenettä etsittiin kahden pelastushelikopterin ja kolmen aluksen voimin. Puoliltapäivin perjantaina Tanskan puolustusvoimat ilmoitti, että se on havainnut Peter Madsenin UC3 Nautilus -sukellusveneen Kögenlahdella. Madseniin saatiin yhteys radiolla, ja puolustusvoimat kertoi lopettavansa etsinnät.

Heti tämän jälkeen sukellusveneeseen tuli kuitenkin jokin tekninen vika, ja se upposi erittäin nopeasti. Madsen saatiin pelastettua vahingoittumattomana, ilmeisesti yksityisveneeseen.

Mediatietojen mukaan sukellusveneessä olisi ollut mukana myös ruotsalainen toimittaja, mutta Madsen sanoi televisiohaastattelussa, että toimittaja jäi torstai-iltana Kööpenhaminan satamaan, ja hän oli sukellusveneessä yksin.

Ruotsin poliisi ilmoitti myöhemmin televisiohaastattelussa, että naistoimittaja on kateissa.

Madsen tunnetaan sukellusveneen lisäksi rakettipuuhailustaan. Madsen rakensi vuonna 2008 ryhmänsä kanssa raketin, jolla oli tarkoitus viedä ihminen avaruuteen. Ryhmä teki onnistuneita kokeita, mutta avaruuteen asti kukaan ei päässyt.

Lue myös:

    Uusimmat