Tangokuningatar talousahdingossa: Keikkamäärissä huima pudotus

Vuonna 2011 Tangokuninkaalliseksi kruunattu Mervi Koponen on joutunut kiperään tilanteeseen, sillä laulajan keikat ovat vähentyneet huomattavasti.

Tangokuninkaallinen 2011 Mervi Koponen tiesi jo etukäteen, että tangovuoden jälkeen keikat vähenevät. Keikkojen vähyys yllätti kuitenkin laulajan.

– Kyllä keikat ovat huomattavasti vähentyneet viime vuodesta. Aiemmin oli keskimäärin noin kymmenen keikkaa kuussa, kun nyt niitä on vain muutamia. Onhan se vähän, mutta eihän tätä rahan takia tehdäkään. Vaikka yritin varautua, niin onhan tämä aika pommi ollut. Tilanteen täytyy muuttua, että pärjään, Koponen myöntää.

Mervi onkin saanut kokea, miten taloustilanne vaikuttaa moneen asiaan. Jos tilanne jatkuu samanlaisena, ei Koponen kohta enää elätä itseään keikoilla.

– Nykyään sitä joutuu enemmän miettimään, mitä tuotteita ostaa. Ei tulojen vähenemisessä ole mistään muutamasta kympistä kyse. Ostoksia tehdessä miettii, mitä todella tarvitsee.

Koponen ehti ennen tangouraansa opiskella sairaanhoitajaksi. Laulaja ei kuitenkaan halua tehdä niitä töitä, vaan toivoo laulu-uransa vielä elpyvän.

– Onhan se tiedossa, että musiikkiala on aika tuulista. En kuitenkaan aio luovuttaa, nyt pitää miettiä miten uraan saisi nostetta. En haluasi elää millään päivärahalla. Olen miettinyt, pitäisikö tehdä musiikkihommia oman toiminimen kautta.

Koponen myöntää, että hän on harkinnut myös musiikkigenren vaihtamista. Sydämellään musiikkiin suhtautuva laulaja olisi kiinnostunut myös musiikkiteatterista.

Vaikka taloustilanne on huonontunut, ei Koponen vaivu epätoivoon. Sitä paitsi laulaja muistelee kokeneensa tiukempaa ahdinkoa opintoaikoinaan. Lähinnä naista harmittaa, ettei hän enää pääse samoin toteuttamaan unelmaansa.

– Vaikka tilanne on tällä hetkellä toivoton, toivoa en ole hukannut. Nyt kituutetaan, mutta toivottavasti joku ovi vielä aukeaa. Meneillään on eräänlainen hyppy tyhjän päälle, mutta periksi en anna. Ei minulla ole tällä hetkellä mitään menetettävää. Minulla on kuitenkin kova motivaatio ja into, järjetön halu tehdä tätä.

Koposen tulojen vähyydestä kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat