Tänään tv:ssä: Porsche Cayennen hybridiversio Markku Alénin rata- ja maastokäsittelyssä – "Tää menee ihan bum bum bum"

Teknavin 17. tv-kauden päätösjaksossa testataan uusi Ford Mondeo Hybrid, koeajetaan seikkailupyörien legenda Honda Africa Twin ja selvitetään, miten Porsche Cayanne E-Hybrid pärjää Markku Alénin erikoiskäsittelyssä.

Teknavin tehoduo on tällä kaudella viilettänyt vauhdikkaasti niin poltto- kuin sähkömoottorin voimalla. Kauden viimeisestä menopelistä löytyvät molemmat, kun rallilegenda Markku Alén ja Marko Terva-aho suuntaavat kesälomille Porsche Cayennen suositulla hybridiversiolla.

– Tää menee ihan bum bum bum. Voimalinja antaa koko ajan täydellä. Harvoin olen ajanut yhtä helppoa autoa radalla, Alén yllättyy Cayenne E-Hybridin tarjoamista kyydeistä Alastaron moottoriradalla.

Ratahurjastelun jälkeen kaksikko selvittää auton maasto-ominaisuudet metsäteillä ja hiekka-aavikolla.

– Tarkoitus oli pitää Porsche puhtaana, mutta ei onnistuttu siinä, Alén naurahtaa kauden viimeisen testipäivän päätteeksi.

Moottoripyöräkelit ovat saapuneet, joten jaksossa päästetään irti myös Teknavin prätkäekspertti. Janne Uskalin koeajossa on todellinen seikkailupyörien pioneeri, Honda Africa Twin.

Autojen sähköistyminen on kuuma puheenaihe, ja hybriautojen tarjonta kasvaa tasaiseen tahtiin. Fordin viimeisin täydennys vihreään rintamaan on farkku-Mondeon hybridiversio. Risto Virtanen selvittää, miten Ford Mondeo Hybrid Wagon pärjää ajostestissä.

Teknavin 17. tuotantokauden päätösjakso esitetään maanantaina 13.5. klo 22.45 MTV3-kanavalla. Uusinnat ti 14.5. klo 14.00 ja su 19.5. klo 14.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat