Tänään tv:ssä: Markku Alén, Porsche 911 ja kännykän kanssa keskustelevat autonrenkaat: "Tää antais ihan järjettömän vauhdin, jos tänne vaan uskaltais laskee"

Teknavin 16. tuotantokauden neljännessä jaksossa (Ma 8.10. klo 22.35 MTV3) testataan Hyundain tehomalli i30 N, tutustutaan Arttu Wiskarin autominään ja selvitetään, miten toimivat rata-ajossa kännykän kanssa keskustelevat autonrenkaat.

Teknologiset innovaatiot lisääntyvät jatkuvasti myös rengasteollisuudessa. Ranskassa seikkaileva Teknavin vauhtikaksikko hurjastelee illan jaksossa rengasjätti Michelinin päätestiradalla ja selvittää, miten toimivat älypuhelimen kanssa keskustelevat autonrenkaat.

– Tää antais ihan järjettömän vauhdin, jos tänne vaan uskaltais laskee, Markku Alén sanoo vauhdikkaan testiajon lomassa.

Kartanlukijan paikalle istuva toimittaja Marko Terva-aho valvoo Michelinin uuden älypuhelinsovelluksen kautta, että renkaiden lämpötila ja paineet ovat optimaaliset suorituskyvyn kannalta. Testiautona on 420-hevosvoimainen Porsche 911 Carrera S.

– Tää on hieno laite ja helppo käsitellä. Ei ihme, että tätä käytetään täällä testiautona, Alén tuumaa.

Korealaisvalmistaja Hyundai on mukana rallin MM-sarjassa ja hakee muutenkin sporttisempaa imagoa. Siitä osoituksena on myös Risto Virtasen tämänkertainen testiauto, 275-hevosvoimainen Hyundai i30 N.

Eri automallit toistuvat taajaan Arttu Wiskarin kappaleissa, ja on laulaja osallistunut yhteen rallikisaankin. Jaksossa selviää, minkälaisesta automiehestä on oikein kysymys.

Kuvat: Teknavi ja Mikko Autio

Teknavin 16. tuotantokauden neljäs jakso esitetään maanantaina 8.10. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaina 12.10. klo 13.00 sekä sunnuntaina 14.10. klo 13.00 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja