Tänään paukkuu, salamoi ja ropisee lähes koko maassa – Lappiin varoituksia rajuista ukkosista: "Rytisee oikein kunnolla"

Sadetta, ukkosta ja tuulta luvassa tänään 3:07
Rytinää ja ropinaa luvassa, kun ukkos- ja saderintamat pysyttelevät Suomen päällä. Katso, missä sataa ja ukkostaa kaikkein rankiten.

Rajuiksi yltyneet ukkoset ja tuulenpuuskat saapuivat Suomeen tiistain vastaisena yönä. Lisää ukkosia ja sadetta on luvassa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että viime yönä maan keskivaiheilla on ukkostanut rajustikin. Ukkosrintama on kulkenut idästä päin ja asettunut tiistaiaamuna Kuopion ylle.

– Aika rajuja ukkoskuuroja heti aamuun, Manninen toteaa.

Etelä- ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitokset tiedottivat, että ukkosesta johtuvia tehtäviä on ollut alueella kymmeniä.

Hälytyksiä oli tehty muun muassa tulvista, rakennuspaloista ja kaatuneista puista.,

Otitko kuvan tai videon ukkosmyräkästä? Lähetä se toimitukselle WhatsAppilla numeroon 040 578 5504 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@mtv.fi!

Ukkosia ja sadetta on luvassa iltapäivän ja vielä illankin aikana, Manninen sanoo. Erityisesti Lappiin on odotettavissa voimakkaita ukonilmoja.

– On mahdollista, että Lapissa rytisee oikein kunnolla.

Ilmatieteen laitos antoi myös iltapäivästä alkaen varoituksen rajuista ukkosista Rovaniemelle, Pudasjärvelle, Kainuuseen, Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan.

Länsirannikolla sekä kaakossa lämpötilat pysyttelevät vielä hellerajoilla 25 asteen tuntumassa. Muualla Suomessa lämpötila on 19–23 astetta.

Saderintama Hangosta Pohjois-Pohjanmaalle – torstaina viilenee

Manninen kertoo, että runsaimmat sateet ulottuvat Hangosta Pohjois-Pohjanmaalle asti.

– Taajamatulvat ovat mahdollisia.

Vaarallisiksi yltyvistä sateista on annettu varoitus Utsjoelle, Inariin, Sodankylään, Pelkosenniemelle, Savukoskelle ja Sallaan.

Vettä voi tulla yli 30 millimetriä tunnissa.

Keskiviikon ukkosten jälkeen kylmä ilmamassa saapuu torstaina lännestä ja lämpötilat tippuvat alle 20 asteen. Idässä sadealueiden ulkopuolella lämmöt pysyvät vielä 20 asteen paremmalla puolella.

Torstai näyttää jatkuvan keskiviikon kaltaisena. Manninen sanoo, että paikallisia ukkosia ja sadetta on jälleen luvassa.

Katso merivartioston hurja video: Näin pyörivät lukuisat trombit merellä 0:40
Katso merivartioston hurja video: Näin pyörivät lukuisat trombit merellä.

Lue myös:

    Uusimmat