Tänään on lupa olla huono – mokaa kerrankin kunnolla!

Kansallista epäonnistumisen päivää vietetään 13.lokakuuta. Päivälle omistetun sivuston mukaan tarvitsemme kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan – siinä kun piilee myös onnistumisen siemen.

Tänään, 13.lokakuuta, on lupa olla huono – itseasiassa siihen oikein kannustetaan. Suomalaiseen kulttuuriin on iskostettu riskien karttaminen epäonnistumisen pelosta – ja ilman riskejä ottavia yrittäjiä ei uusia työpaikkojakaan synny. Tämän vuoksi Aalto Entrepreneurship Society ja Boardman Tulenkantajat järjestävät yhdessä lukuisten suomalaisten yrittäjyysyhteisöjen kanssa Kansallisen epäonnistumisen päivän 13. lokakuuta 2011.

- Suomi tarvitsee kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan. Tavoitteenamme on herättää keskustelua epäonnistumisista ja niiden merkityksestä uusien menestystarinoiden synnylle, kertoo Petri Vilén Boardman Tulenkantajat -ryhmästä, joka on yksi päivää luotsaavista tahoista.

Epäonnistuminen on yksi niistä teemoista, jotka ovat nousseet pintaan viime aikoina uusien kasvuyritysten tullessa esille mediassa. Esimerksiksi Rovion tie menestykseen Angry Birdsin myötä vaati taakseen yli 50 vähemmän menestynyttä julkaistua peliä.

Kampanja epäonnistumisten puolesta huipentuu Kansalliseen epäonnistumisen päivään 13. lokakuuta. Silloin suurimmissa yliopistokaupungeissa järjestetään tapahtumia, seminaareja ja työpajoja, joissa epäonnistumista ja virheistä oppimista käsitellään avoimesti ja riemulla.

Järjestäjät kannustavat kaikkia suomalaisia osallistumaan päivän viettoon ja epäonnistumisen kulttuurin luomiseen.

- Tavoitteenamme on innostaa mahdollisimman monet etujärjestöt, yritykset ja ihmiset mukaan yhteisellä asialla. Toivomme, että työpaikoilla järjestetään epäonnistumisen kahvihetkiä ja kouluissa rohkaistaan kaikkia oppilaita epäonnistumaan hyvässä hengessä, kertoo Petri Vilén.

Kansallisen Epäonnistumisen päivän tukijoiden joukossa ovat muiden muassa Jorma Ollila, Risto Siilasmaa, Jyri Häkämies, Jukka Jalonen, Sitra, Elinkeinoelämän keskusliitto, Aalto-yliopisto ja Teknologiateollisuus.

Lue myös muita tuoreimpia Kodin aiheita:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja