Tänään luvassa sakeaa lumisadetta ja erittäin huonoa ajokeliä – viikonloppuna häämöttää märkä käänne

Lunta tulee lisää – meteorologi kertoo, milloin ja minne 4:00
Lunta tulee lisää – meteorologi kertoo, milloin voi odottaa käännöstä lauhempaan

Viikonloppuna Etelä-Suomessa saatiin nauttia ensilumesta, jota satoi noin kahdesta viiteen senttimetriin. Tänään iltapäivällä lumisade etelässä voi paikoin yltyä hyvinkin sakeaksi.

Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että ajokeli muuttuu tänään läntisellä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa huonoksi, paikoin jopa erittäin huonoksi.

–  Siellä on ennestään eilisen jälkeen liukkaita tieosuuksia ja siihen päälle kun tulee vielä lunta, niin tänään saa olla tarkkana sekä autoilijat, että kevyen liikenteen väylillä kulkijat. Tuollaista petollista liukkautta voi olla tämän uuden lumen alla.

Vesikeli häämöttää etelässä

Keski-Suomessa vietetään tänään poutaista pakkaspäivää. Lapissa kipakat pakkaset voivat illalla kiristyä jopa 30 asteen pakkaslukemiin. Mäntykankaan mukaan sukset voi kaivaa esiin etelässäkin, sillä lämpötila pysyy ainakin viikonloppuun saakka nollan alapuolella.

– Viikonloppuna ja maanantaina tulleet lumet pysyvät kyllä maassa. Tässä on hyvin aikaa käydä vaikka pulkkamäessä tai kokeilla hiihtämistä. Lumet eivät ole ainakaan ennen viikonloppua mihinkään hupenemassa, Mäntykannas lupaa.

Lauhaa ja vetisempää keliä voidaan Etelä-Suomessa odottaa ensi viikon alkuun, ehkä jo tulevalle viikonlopulle. Ennuste on kuitenkin tässä vaiheessa vielä epätarkka. Mäntykankaan mukaan lumi satoi Etelä-Suomeen tänä vuonna aikalailla normaalissa aikataulussa.

Lue myös:

    Uusimmat