Tamponit ovat näyttäneet samalta jo liki sata vuotta, vaihtelua vihdoin luvassa – FDA hyväksyi uudenlaisen muotoilun

Kuukautisköyhyys ei ole vain kehitysmaiden ongelma – näin ilmiö vaikuttaa suomalaisten arkeen 6:03
KATSO MYÖS: Kuukautisköyhyys ei ole vain kehitysmaiden ongelma – näin ilmiö vaikuttaa suomalaisten arkeen. Haastattelussa Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja, kansanedustaja (vihr.) Fatim Diarra.

Aina vuodesta 1931 saakka, kun tamponi keksittiin, sen muotoilu on ollut lähes samanlainen merkistä riippumatta. Pian myyntiin voi kuitenkin tulla uudenlaisella muotoilulla valmistettu kuukautissuoja.

FDA eli Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on hyväksynyt eli käytännössä antanut myyntiluvan spiraalin muotoiselle tamponille, kertoo New York Post.

Tähän asti tamponit ovat olleet lähinnä suoria puikkoja.

Spiraalimuotoilun ovat kehittäneet Stanfordissa opiskelleet Greta Meyer ja Amanda Calabrese osana kurssiprojektiaan viisi vuotta sitten.

Tältä näyttää spiraalitamponi trysequel Instagram tilin tekemässä päivityksessä. Jos kuva ei näy, katso se täältä.

5 miljoonan dollarin rahoituksen ja FDA:n luvan saatuaan Meyer ja Calabrase aikovat tuoda spiraalitamponin kuukautissuojamarkkinoille.

Spiraalisyvennykset tamponissa pidentävät veren virtausreittiä ja siten tamponista saadaan imukykyisempi, Meyer kertoi NBC Newsille.

Meyerin ja Calabrase toivovat Sequel-yrityksensä saavan yhteistyökumppaneikseen boutique-kuntostudioita lähikuukausina. Tämän jälkeen kierretamponit tulisivat myyntiin verkkokauppaan vuoden 2023 lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat