Tamperelainen Tuula hieraisi silmiään, kun naapurin Jouko asteli ulos viihdyttämään ihmisiä omintakeisella esityksellään: "Joka päivä tätä kiitos!"

1:18
Katso Joukon suoritus yläpuolelta löytyvältä videolta!

Tampereen Pispalassa perjantaipäivä muuttui astetta aurinkoisemmaksi, kun paikallinen muusikko päätti viihdyttää naapureitaan yhden miehen orkesterilla.

Pispalanharjussa asuva Tuula Salenius luki rauhassa kirjaa kadunpuoleisessa huoneessaan, kunnes huomasi kadulla jotain erikoista.

Naapurin mies, Tamperella laajalti muusikkonakin tunnettu Jouko Mäki-Lohiluoma oli kasannut bändinsä, "Yhden miehen Joukon" kadulle ja oli valmis viihdyttämään naapureitaan omintakeisella esityksellään.

– Huomasin, että Joukohan se sieltä tulee porteista ulos. Arvasin, että hän lähtee tästä kyllä katua eteenpäin, Tuula kertoo.

Samalla kun Jouko tallusteli katua eteenpäin, soitti hän basso- ja virvelirumpua, aksenttipeltiä, huuliharppua, bassokitara yhdistelmää ja tottakai myös lauloi. Takana hän veti samaan aikaan akkukäyttöistä kaiutinta.

Tuula kuvailee miestä viihdyttäjäksi, jossa on vähän myös keksijän vikaa.

– Hän on asunut täällä pitkään. Sen lisäksi, että hän on taitava muusikko, hän myös vähän sellainen "Pelle Peloton".

– Sanoin Joukolle, että joka päivä tätä kiitos! Ne ihmiset, jotka sitä jäi katsomaan olivat tosi iloisia, Tuula kertoo.

"Tämä voisi jotakuta ehkä vähän hymyilyttää ja virkistää"

MTV Uutiset tavoitti myös Jouko Mäki-Lohiluoman, joka kertoi tempauksella halunneensa saada naapureiden hymyn huulille.

– Kyllä minä ajattelin, että tämä voisi jotakuta ehkä vähän hymyilyttää ja virkistää, Mäki-Lohiluoma kertoo.

Mäki-Lohiluoma tiedostaa, että ajat ovat tällä hetkellä vaikeaita keikkaileville muusikoille.

Miehellä on kuitenkin tavoitteet jo tulevissa keikoissa. Muusikko kokee, että nyt on hyvä aika kaivaa soittimet varastosta ja harjoitella, jotta soitto kulkee myös kesällä.

– Kun tämä keikkamaailma on nyt mennyt tämmöiseksi, että loppui tekemiset kuin seinään ja on luppoaikaa, niin nyt pitää hyödyntää aika ja kehittää bändiä.

Mäki-Lohiluoma aloittanut muusikon uransa jo teini-ikäisenä. Bändit ovat vaihtuneet, mutta laulujen kirjoittaminen jatkuu edelleen, vaikka miehellä on ikää mittarissa jo yli 60-vuotta.

– Yhden miehen bändi on ollut minulla elantona jo 90-luvulta asti. Enimmäkseen soitan siten, että istun jakkaralla, se on normaalitapani soittaa. Tämän tepastelubändin rakensin noin vuosi sitten.

Katso Joukon suoritus yläpuolelta löytyvältä videolta. Lisää Mäki-Lohiluoman musiikkia pääset kuuntelemaan ja katsomaan hänen Youtube-kanavaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja