Tampereen Kotilinnasäätiön johtajalle vaaditaan ehdollista vankeutta – Syyttäjä: Aiheutti lähes 800 000 euron vahingon

Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajalle vaaditaan yli seitsemän kuukauden ehdollista vankeutta luottamusaseman väärinkäytöstä. Kotilinnasäätiö on Tampereen kaupungin tytäryhteisö, jonka toimialana on rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja iäkkäille tamperelaisille.

Rikosepäilyjen taustalla on kuvio, jossa säätiö välitti Tampereen kaupungin vuokratontin rakennusfirmalle ilman kaupungin lupaa ja rakennusfirma rakensi tontille kovan rahan asuntoja.

Säätiö vuokrasi Tampereen kaupungilta Muotialantieltä tontin marraskuussa 2016. Tämän jälkeen se luovutti maaliskuussa 2017 tontin vuokraoikeuden perustamalleen asunto-osakeyhtiölle ja myi seuraavana päivänä asunto-osakeyhtiön osakkeet rakennusyhtiölle.

Syyttäjän mukaan vuokraoikeus siirrettiin ilman lupaa, koska toiminnanjohtaja pimitti säätiön hallitukselta tietoja. Syyttäjän mukaan säätiön vuokraoikeuden siirrosta hallitukselle päätösehdotukset tehnyt toiminnanjohtaja jätti kertomatta hallitukselle kaupungin kielteisen kannan siitä tieten.

Hän on kiistänyt esitutkinnan aikana syyllistyneensä rikokseen.

Johti sopimussakkoihin, jotka soviteltiin

Vuokratontin luovuttaminen ilman kirjallista suostumusta johti siihen, että Tampereen kaupunki määräsi Kotilinnasäätiölle sopimussakon, jonka suuruus oli lopulta 1,8 miljoonaa euroa.

Sopimussakon määrää soviteltiin myöhemmin esitutkinnan aikana Pirkanmaan käräjäoikeudessa siten, että sen lopulliseksi määräksi sovittiin 775 000 euroa. Syyttäjän mukaan säätiölle aiheutuneen liki 800 000 euron vahingon syypää oli toiminnanjohtaja.

Kaupunginhallitus katsoi, että on kaupungin edun mukaista sopia asia ja välttää näin mahdollisesti pitkä ja kallis oikeudenkäynti saman konsernin toimijan kanssa. 

Syyttäjän mukaan miehen toiminta aiheutti iäkkäille tamperelaisille vuokra-asuntoja tarjoavalle säätiölle liki 800 000 euron vahingon.

Lue myös:

    Uusimmat