Mainos

Tampere mukana hakemassa vuoden 2024 yleisurheilun EM-kisoja: "Eivät nämä mitään kultakaivoksia ole"

4:04
SUL:n uusi puheenjohtaja Sami Itani kertoo ajatuksistaan.

Suomen Urheiluliiton SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto vahvisti MTV Urheilulle, että Tampere on kolmen muun paikkakunnan lisäksi hakemassa vuoden 2024 yleisurheilun EM-kisoja. 

Yle uutisoi Suomessainsidethegames-sivuston tiedon, että Tampere on kiinnostunut järjestämään yleisurheilun EM-kisat. Muut hakijat tässä vaiheessa ovat Minsk (Valko-Venäjä), Göteborg (Ruotsi) ja Sleesia (Puola).

Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto vahvistaa MTV Urheilulle sinänsä Tampereen mukanaolon, mutta hän korostaa, että kyseessä on vasta alustava arviointivaihe. Euroopan Yleisurheiluliitto EAA valitsee tammikuussa neljästä paikkakunnasta kolme varsinaiseen hakuun. 

– EAA on uudistanut vähän valintasysteemiään. Tampere on osoittanut kiinnostuksensa, ja on siinä mielessä mukana, Aalto sanoi.

Aamulehden mukaan Tamperetta edusti Lausannen haastattelutilaisuudessa neljän hengen delegaatio, johon kuuluivat muun muassa Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen ja Visit Tampere Oy:n operatiivinen johtaja Perttu Pesä.

Tampere järjesti viime kesänä yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Aalto uskoo, että nuorten kisojen järjestäminen lasketaan varmasti eduksi. 

– Tampere on vastaisuudessa varmasti kiinnostunut nuortenkin arvokisojen järjestämisestä. 

– Ratina on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kapasiteetti on 16 000 katsojan luokkaa. Varmasti jonkinlaisia lisäkatsomoita tarvittaisiin. Berliinissä oli kuitenkin 80 000 paikkaa, Aalto muistuttaa. 

Helsingin Olympiastadion on valmistumassa käyttökuntoon kesäksi 2020. Aalto myöntää, että SUL on käynyt keskusteluja Helsingin kaupungin kanssa, mutta konkretian asteelle ne eivät ole vielä edenneet. 

– Se on kuitenkin ratkaisevaa, miten kaupungit lähtevät mukaan. Liittona haluamme olla erittäin tarkkoja taloudesta. Eivät nämä kisat kuitenkaan aina mitään kultakaivoksia ole olleet. 


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja