Tampere julkaisi väärää tietoa vastaanottokeskuksen koronatartunnoista – eristyksestä vapautuneiden liikkuminen kaupungilla aloitti huhumyllyn

0:44
HUSin johtajaylilääkäri arvioi, että koronaluvuissa nähdään vielä nousua ennen kesää.

Tampereen kaupunki on päivittänyt tiistaina julkaisemaansa tiedotetta, joka koskee vastaanottokeskuksessa todettuja koronatartuntoja.

Entisen Kaupin sairaalan tiloissa toimivassa vastaanottokeskuksessa on todettu 17 asukkaalla koronavirustartunta. Heidät on asetettu eristykseen ja muut karanteeniin 17. huhtikuuta asti.

Keskiviikkona kaupunki päivitti tietoja siltä osin, että osa asukkaista on jo sairastanut taudin tai he ovat vapautuneet eristyksestä, joten he ovat vapaita liikkumaan vastaanottokeskuksen ulkopuolella.

Karanteenissa olevat asukkaat pysyttelevät vastaanottokeskuksen tiloissa.

Vastaanottokeskuksessa on tällä haavaa 140 asukasta ja siellä työskentelee 16 henkilökuntaan kuuluvaa.

Asiasta kertoi aiemmin Ylen uutiset, jonka mukaan Tampereen perussuomalaisten pormestariehdokas Lassi Kaleva oli sosiaalisessa mediassa hämmästellyt, miksi Tampereen vastaanottokeskuksesta on kuljetettu keskiviikkona aamupäivällä kaksi henkilöä rautatieasemalle.

Vastaanottokeskuksen johtava ohjaaja Liisa Korkatti sanoi Ylelle, että tapaus on selvitetty ja henkilöt olivat luvallisesti liikkeellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja