Poliisi epäilee muuntovirukseen sairastuneen altistaneen ihmisiä kauppakeskuksissa Valkeakoskella: Vartijat puuttuivat miehen toimiin

1:26
Muuntoviruksen voimakas tarttuvuus koettu Suomessakin – "Jos leviää laajalle, on väestötasolla vaarallinen" THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoo Suomesta löydetyn noin 60 koronan muuntovirusta.

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen tapauksesta, jossa muuntovirukseen sairastuneen miehen epäillään rikkoneen karanteeniaan ja liikkuneen kahdessa liikekeskuksessa Valkeakosken keskustassa.

Rikoskomisario Panu Raution mukaan poliisi epäilee tapauksessa terveydensuojelurikkomusta. Raution mukaan poliisi selvittää asiaa, mutta ei toistaiseksi kommentoi tapausta laajemmin. 

Valkeakosken kaupunki tiedotti lauantaina, että liikekeskus Torikeskuksen ja Koskikaran yleisissä tiloissa lauantaina kello 12.30 ja 14.30 välillä asioineet ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle.

Tiedotteen mukaan altistuminen on ollut mahdollista aulatiloissa, mutta ei kauppojen puolella.

– Liikekeskuksissa maskia käyttäneiden ei tarvitse olla huolissaan. Mikäli et ole käyttänyt maskia, tarkkaile oireita ja hakeudu herkästi testiin, tiedotteessa todetaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan liikekeskus Koskikaran vartijat olivat puuttuneet miehen toimiin perjantaina ja lauantaina, jonka jälkeen tapauksesta oli ilmoitettu viranomaisille ja kyseinen henkilö vietiin eristykseen.

Poliisin mukaan ketään ei ole tällä hetkellä kiinniotettuna tapaukseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja