Tämänkin juhlan suomalaiset matkivat Amerikasta

Amerikkalaisten keskuudessa suositut, ennen lapsen syntymää järjestettävät vauvakutsut eli Baby Showerit ovat yleistyneet myös Suomessa. Vaikutteita kutsuille otetaan niin Amerikasta kuin omasta maastakin.

Juhlan tarkoituksena on kerätä uuden tulokkaan ja äidin kunniaksi kaveriporukka kasaan ja hemmotella äitiä ennen lapsen syntymää. Vieraat tapaavat myös tuoda juhlakaluille lahjoja, joiden avaaminen onkin yksi juhlan ohjelmanumeroista.

Juhlasuunnittelija Tanja Löppönen kertoo, että vauvakutsuja järjestetään enemmän yksityisin voimin kuin juhlasuunnittelupalvelun avulla.

– Meidän firmastamme on tiedusteltu kuuden vuoden aikana vain yhden kerran vauvakutsuja, Löppönen sanoo.

Suomalaisilla kutsuilla voidaan jopa saunoa

Amerikkalaisilla on tapana järjestää juhlat melko yliampuvasti ja suuren hössötyksen saattelemana. Suomalaisten vauvakutsut eivät noudata aivan samaa kaavaa, vaan Amerikan mallia noudatetaan Löppösen mukaan lähinnä hääjuhlissa.

Vauvakutsuille suomalaiset ottavat mukaan luonnollisesti vaikutteita oman maan tavoista ja kulttuurista.

– Suomalaisten vauvakutsut ovat amerikkalaisia maanläheisempiä. Omilla vauvakutsuillani saunottiin ja osa saamistani lahjoista oli kierrätettyjä, Löppönen kertoo.

Löppönen arvelee suomalaisten innostuksen vauvakutsujen pitämiseen juontavan juurensa amerikkalaisista elokuvista ja tv-sarjoista. Nainen veikkaa taustalla olevan myös kysymys tasa-arvosta.

– Kyllä miehillekin järjestetään varpajaisia, joten naistenkin pitää saada järjestää oma vauvaan liittyvä juhla.

Löppösen mukaan vauvakutsut herättävät kiinnostusta niin nuorien kuin hieman vanhempienkin odottajien keskuudessa. Suurimmillaan into vauvakutsujen järjestämiseen on ennen ensimmäisen lapsen syntymää.

MTV3/Paula Koski

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja