Mainos

Tämän takia yksi tuomari olisi hylännyt Auerin murhasyytteen

Käräjätuomari Väinö Ilveskoski olisi hylännyt Anneli Auerin murhasyytteen. Anneli Auer tuomittiin miehensä murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomariäänin 2-1.

Ilveskosken mukaan monet seikat viittaavat siihen, että Auerin miehen olisi voinut murhata ulkopuolinen tekijä. Auer itse on puhunut ulkopuolisesta tekijästä.

Ilveskoski toteaa muun muassa, että teolle ei löytynyt motiivia. Rikospaikalta löytyi myös kengänjälkiä, joiden alkuperä on jäänyt selvittämättä. Ilveskoski tähdentää, että syytteen hyväksyminen edellyttää, ettei Auerin syyllisyydestä jää varteenotettavaa epäilyä.

– Kuolemaan johtanutta tarkkaa tapahtumainkulkua ei ole selvitetty, eikä ulkopuolisen tekijän mahdollisuutta ole voitu esitetyllä näytöllä varmuudella sulkea pois. Näin ollen Auerin syyllisyydestä jää varteenotettava epäilys. Tämän vuoksi hylkään syytteen, Ilveskoski kirjoitti eriävässä mielipiteessään.

Hän kuitenkin totesi, että moni seikka puhui myös Auerin syyllisyyden puolesta. Hän piti esimerkiksi Auerin omaa kertomusta ulkopuolisesta tekijästä epäuskottavana. 


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja