Tämän takia kohteliaisuus kannattaa

Kehumalla ventovieraita saat paljon hyvää aikaa myös omassa elämässäsi.

Kohteliaisuuksilla on hyvää tekevää voimaa. The Frisky selvitti, miksi meidän tulisi avata sanallinen arkkumme myös ventovieraille.

1. Tiedät itsekin kuinka hienolta tuntuu, kun joku kehuu sinua

On aina kivaa, kun joku tuttu piristää kohteliaisuudella, mutta vielä upeammalta se tuntuu, kun täysin ventovieras ihminen kehuu. Ajattele siis sitä positiivista valtaa, mikä sinulla ihmisiin.

2. Lumipalloefekti on oikeasti totta

Maailmalla on tapana toimia niin, että hyvät asiat tuovat mukanaan lisää hyvää ja huonot lisää huonoa. Kohteliaisuudet, ihailu ja aito kunnioitus toista kohtaan voivat myös levitä lumipalloefektin lailla. ´

3. Saatat pelastaa jonkun huonon päivän

Kohteliaisuuden sanominen tuntemattomalle on aina lahja. Et voi ikinä tietää, kuinka huono päivä toisella henkilöllä on, joten pienikin kommenttisi saattaa muuttaa huonosti alkaneen päivän suunnan kokonaan.

4. Karma on todellista

Vaikka et uskoisikaan syyn ja seurauksen oppiin karmaan, elämällä on tapana noudattaa sen lakeja. Ne, jotka eivät anna maailmalle muuta kuin negatiivisuuttaan, saavat harvoin muuta takaisin itsekään. Kun sanot muille kohteliaisuuksia, saat niitä itsekin varmemmin takaisin.

5. Tekisit isoäitisi ylpeäksi

Jotkut mieltävät hyvät käytöstavat vanhanaikaisiksi. Tämä siis tarkoittaa, että niissä on myös vanhanajan eleganssia, jota useat ihmiset ihailevat.

6. Saatat tutustua upeaan ihmiseen

Kohteliaisuudet ovat hyvä keskustelunaloittaja. Pelkästä paidan kehumisesta voi saada aikaan hyvän keskustelun. Paidan tarina voi olla kuinka ihmeellinen tahansa, erityisesti jos kyseessä on muutenkin kiinnostava henkilö.

7. Pienet teot voivat johtaa isompiin

Sinulla ei kenties ole rohkeutta lopettaa kamalassa työpaikassa, leikata hiuksia lyhyiksi tai muuttaa toiseen kaupunkiin. Ei ainakaan vielä tänään. Mutta rohkeus on kuin lihakset. Jos vahvistat niitä, ne kasvavat. Ventovieraalle puhuminen voi tuntua kiusalliselta, mutta kun kohtaat pelkosi, rohkeutesi kasvaa yleisestikin. Kohta käyt jo yksin elokuvissa, lähdet tanssitunneille ja flirttailet estoitta. Ja kuka ties jätät myös sen kamalan työpaikkasi.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Sophie Bengtsson

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja