Mainos

Tämän Lamborghinin mittarissa huimat ennätyskilometrit – huoltotoimet maksavat maltaita

Brittimies omistaa maailman ajetuimman Lamborghinin, eikä välitä siitä, että ylläpitokustannukset ovat hulppeat.

Katsoa saa, mutta ei koskea. Se sääntö pätee hyvin monen luksusauton kohdalla. Usein näillä valioyksilöillä vältetään ajamasta kokonaan, ja autot pidetään visusti tallissa pelkkää puunausta varten.

Toisin on brittiläisen Simon Georgen omistaman Lamborghini Murciélagon kohdalla. Autoon on nimittäin kertynyt jo lähes 260 000 mailia eli reilusti yli 400 000 kilometriä. Suurin osa kilometreistä on kertynyt auton ollessa luksusvuokra-autona, mutta George kerryttää lisää lukemia mittariin ajamalla päivittäisen 290 kilometrin työmatkan tällä menopelillä.

Luksusauton ylläpitäminen maksaa. George teki arvion Car and Driver -julkaisulle ja epäili vuosien varrella tuhlanneensa lähes 600 000 euroa. Summaan sisältyy vuonna 2004 tehdyn kaupan jälkeen ostetut polttoaineet, korjaukset ja renkaiden vaihdot, sekä vakuutus ja brittiläiset liikenneverot.

Jälleenmyyntiarvo autolla, jolla on ajettu yhtä paljon kilometrejä kuin tällä Lamborghinilla, on itseasiassa iso kysymysmerkki. Toista yhtä "kulutettua" yksilöä ei maailmasta nimittäin löydy, eikä Gerorge aio asiaa testata, sillä auton myynti ei kuulu miehen suunnitelmiin.

***

1:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.