Tämä uratarina huipulle hakee vertaistaan: Junior Messias, 30, toimitti jääkaappeja vielä kuusi vuotta sitten

AC Milan kukisti 1–0-lukemin vieraskentällä Atletico Madridin jalkapallon Mestarien liigan kierroksella keskiviikkona. Voittomaalin tehneen Junior Messiaksen, 30, urapolku ei ole ollut ruusuisin.

Brasilialainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja tuli vaihdosta kentälle 65 minuutin kohdalla. Hän nousi Milanin suureksi sankariksi vajaa kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Junior Messiaksen maalin näet pääkuvan videolta.

Maali oli Messiaksen ensimmäinen Milanin paidassa ja Mestarien liigassa.

– Omistan maalini perheelleni ja ystävilleni Brasiliaan. Maali on etenkin omistettu heille, jotka uskoivat minuun, ja joilla oli luottamusta tuoda minut Milaniin, Messias sanoi Amazon Primelle.

Jääkaapit vaihtuivat jalkapalloon

Messias aloitti hitaan kampeamisen kohti jalkapallon huippua, kun hän muutti Brasiliasta Italiaan kymmenen vuotta sitten. Hän toimi kodinkoneiden kuljettajana ja pelasi amatöörijalkapalloa.

Vuonna 2015 hän pelasi Italian viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla, josta hän lähti nousemaan sarjaporras kerrallaan kohti Serie A:ta. 29-vuotiaana hän viimein saavutti Italian korkeimman sarjan, kun Messias auttoi Crotonen nousemaan Serie A:han.

Milan näki mahdollisuuden sarjanousijan brasilialaispelaajassa, kun tämä teki yhdeksän maalia debyyttikaudellaan Serie A:ssa. Messias siirtyi lainalle täksi kaudeksi AC Milaniin, kun taas Crotone joutui palaamaan sarjaporrasta alemmas.

Sensaatio vasta alussa

Alkukausi Milanissa on ollut rikkonainen, sillä Messias on kärsinyt loukkaantumisista. Hänellä on ainoastaan kaksi esiintymistä Milan-miehistössä. Molemmissa hän tullut vaihdosta kentälle.

AC Milanin valmentaja Stefano Pioli lupaili jo, että Messiaksen sankariteko on vasta alkua.

– Tämä on hieno tarina, mutta luulen, että se on vasta alkamassa. Hänellä on loistavia kykyjä, ja tämän maalin myötä annamme hänelle yhä enemmän luottoa, Pioli sanoi pelin jälkeen.

Voitto Atleticosta oli Milanille elintärkeä. Joukkue nousi pisteen päähän lohkon viimeisestä neljännesvälieräpaikasta. Mestarien liigan lohkovaihetta on enää yksi kierros jäljellä.

AC Milanin ja Sassuolon välinen Serie A -ottelu katsottavissa suorana sunnutaina klo 15.55 alkaen C More Sport 2 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat