Mainos

Tämä tiedetään merihätään joutuneen norjalaisristeilijän suomalaiskipparista: 20 vuoden kokemus alalta – myös henkilökunnan esimies suomalainen

2:51
MTV Uutiset Live näytti dramaattista kuvaa laivan sisältä

Merihätään Norjan rannikolla joutuneen risteilijän suomalaiskapteenilla on reilun 20 vuoden kokemus alalta. Myös henkilökunnan esimies on suomalainen.

Merihätään joutuneen Viking Sky -aluksen suomalaiskapteeni on toiminut kapteenina noin puolitoistavuotta. Sitä ennen mies oli puolivuotta niin sanottu staff captain, joka voidaan suomentaa perämieheksi.

Ahvenanmaalta kotoisin oleva suomalaiskapteeni alkoi työskennellä Viking Cruisesin alaisuudessa vuoden 2017 toukokuussa.

Hän ehti siis työskennellä kyseisessä konsernissa lähes kaksi vuotta ennen risteilyaluksen moottorivikaa, joka johti satojen ihmisten evakuointiin.

Mies on työskennellyt aikaisemmin myös vuoden varakapteenina. Kaikkiaan hänellä on kokemusta alalta reilut 20 vuotta. Uransa hän aloitti Disney Cruise Line laiva-yhtiössä, jonka omistaa The Walt Disney Company. Opintonsa mies suoritti Ruotsissa.

Norjalaisen Verdens Gang -lehden mukaan myös henkilökunnan esimies on suomalainen.

Paikalle lähetettiin useita pelastushelikoptereita ja -aluksia

Merihätään joutunut norjalaisalus lähetti hätäviestin lauantaina iltapäivällä. Risteilijä oli matkalla Tromssasta Stavangeriin, ja sen kyydissä oli kaikkiaan 1 300 ihmistä.

Paikalle lähetettiin useita pelastushelikoptereita ja -aluksia. Alukselta on evakuoitu reilu 260 matkustajaa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö Nrk. Kolme henkilöä on loukkaantunut vakavasti.

Alus sai yöllä kolme moottoriaan toimimaan ja suuntaa nyt takaisin maihin. Risteilijä on tarkoitus saattaa hinaajien avustuksella satamaan Molden kaupunkiin.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja