Norjassa merihätään joutunut risteilijä on matkalla satamaan – matkustaja kertoo kauhujen yöstä: ”Helikopterimatka oli kammottava, tuulet tuntuivat tornadolta”

2:51
MTV Uutiset Live näytti dramaattista kuvaa laivan sisältä

Norjan rannikolla merihätään joutunut alus on suuntaamassa takaisin maihin, kertoo Norjan yleisradioyhtiö Nrk.

Alus kulkee tällä hetkellä noin 2-3 solmun vauhtia käyttäen omia moottoreitaan. Nrk:n mukaan suunnitelmana on, että kaksi hinaajaa alkaa avustaa alusta päivän valjettua. Tarkoituksena on hinata alus satamaan Molden kaupunkiin.

Viking Sky -risteilyalus sai aiemmin yöllä kolme moottoriaan toimimaan ja pääsi uudelleen liikkeelle moottorivian jälkeen.

Yli 250 evakuoitiin helikoptereilla

Alus lähetti hätäviestin ja pyysi apua iltapäivällä. Merihätään joutunut alus oli matkalla Tromssasta Stavangeriin. Paikalle lähetettiin useita pelastushelikoptereita ja -aluksia.

Ilmeisesti aluksella olevan matkustajan Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka huonekalut liukuvat pitkin lattioita laivan keinuessa ja katosta irtoaa osia, jotka putoavat ihmisten päälle.

Aluksella oli 1 300 ihmistä, joista matkustajia on Verdens Gang -lehden mukaan 915. Nrk:n mukaan alukselta on evakuoitu 262 matkustajaa.

Valtaosa matkustajista on yhdysvaltalaisia tai brittejä, mutta pelastusviranomaisten mukaan kyydissä on myös 14 muun maan kansalaisia.

Seudulle uponnut useita aluksia

Viranomaiset ovat valmistautuneet evakuoimaan tarvittaessa kaikki matkustajat. Työtä on vaikeuttanut myrsky ja kova aallokko. Verdens Gang kertoo, että aallot ovat jopa kahdeksanmetrisiä.

– Jatkamme evakuointeja helikopterilla toistaiseksi, pelastuslaitoksen edustaja Per Fjeld kertoi hieman ennen yhtä Suomen aikaa.

Meri on alueella karikkoinen, ja sinne on uponnut aikojen saatossa useita laivoja.

Kolme matkustajaa loukkaantunut vakavasti

Laivalta evakuoitu Janet Jacob sanoi NRK:n haastattelussa, että ei ole koskaan nähnyt mitään yhtä pelottavaa.

– Matka helikopterilla oli kammottava. Tuulet tuntuivat tornadolta, Jacob jatkoi.

Toinen matkustaja kertoi, kuinka aamiaisella tavarat alkoivat täristä.

– Se oli täysi kaaos, amerikkalainen John Curry kertoi.

Evakuoiduista matkustajista kolme on loukkaantunut vakavasti. Pahiten loukkaantunut on NRK:n mukaan 80-vuotias nainen, ja lisäksi kahdella 70-vuotiaalla miehellä on vakavia vammoja.

Kymmenen loukkaantunutta on viety sairaalaan.

Poliisi on perustanut rannikolle Brynhalleniin keskuksen, johon evakuoidut on tarkoitus tuoda aluksi. ​​​​​​​


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja