Tämä Tahkon kuolemista tiedetään nyt: Läheiset huolestuivat, kun äidistä ja tyttärestä ei kuulunut – naiset viruivat kuolleena lähes viikon ennen löytymistä

Nilsiän Tahkolla kuolleina löydetyt naiset ennättivät virua ruoanmyyntivaunussa lähes viikon ennen löytymistä. Naiset menehtyivät tiettävästi jo lauantaina 4. helmikuuta.

Naiset löydettiin Tahkolla sijaitsevalta parkkipaikalta kuolleena helmikuun 9. päivä torstaina. Heidät oli ilmoitettu kadonneeksi edellisen päivän aikana.

Poliisi tiedotti tapauksesta eilen. MTV Uutisten haastattelussa tutkinnanjohtaja korosti, etteivät naiset ennättäneet olla kateissa kauaa.

– Keskiviikkona heidät on ilmoitettu kadonneiksi ja torstaina heidät on löydetty poliisin työn johdosta. Heitä etsittiin aktiivisesti, tutkinnanjohtaja Tiina Borg sanoi.

MTV Uutisten tietojen mukaan naiset ennättivät kuitenkin virua kuolleina lähes viikon.

Kuolinpäivä edeltävänä viikonloppuna

Julkisista lähteistä saatavilla olevien tietojen mukaan kummankin naisen kuolinpäiväksi on ilmoitettu 4. helmikuuta, eli löytymisviikkoa edeltävä lauantai. Ennen löytymistään naiset olivat kuolleina siis ainakin viisi päivää.

Naiset olivat myyneet vaunusta ruokaa vielä perjantaina 3. helmikuuta. Asiasta on kertonut julkisuudessa esimerkiksi Tahkolla keikkaillut laulaja Anamaria Rusi, joka kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

Kyse oli pienestä iisalmelaisesta yrityksestä, joka oli naisista nuoremman nimissä. Yritys myi perinteikäistä itäafrikkalaista ruokaa esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa.

MTV Uutisten tietojen mukaan kuolleet naiset olivat äiti ja tytär. Äiti oli nelikymppinen, tytär parikymppinen.

Ei rikosta

Poliisi ei ole kommentoinut naisten kuolinsyytä, ruumiiden löytöpaikkaa tai mitään muitakaan tarkempia yksityiskohtia vedoten siihen, että asiaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä.

Asiaan ei epäillä liittyvän minkäänlaista rikosta. Tutkinnanjohtaja Borg kommentoi aiemmin, ettei kuolemiin liity epäselvyyttä. Kuolemansyyn selvittäminen on kuitenkin edelleen kesken, ja poliisi tekee yhä tutkimuksia asian tiimoilta.

Tutkinnanjohtaja Borg kertoo, että katoamisilmoituksen naisista tekivät läheiset. Hän ei kommentoi sitä, miksi ilmoitus kirjattiin vasta keskiviikkona, vaikka naiset olivat kuolleet jo edeltävän viikonlopun aikana.

– Olemme eilen kertoneet julkisuuteen kaikki ne asiat, joita tässä asiassa tullaan tiedottamaan, tutkinnanjohtaja summaa.

Lue myös:

    Uusimmat