Kaksi naista löytyi menehtyneenä Tahkolta – IL: Viruivat viisi päivää kuolleena grillivaunussa

Pohjois-Savon Nilsiän Tahkolta on löytynyt kaksi kateissa ollutta naista kuolleina.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan Iisalmessa 8. helmikuuta kadonneeksi ilmoitetut naiset löytyivät kuolleina 9. helmikuuta Nilsiässä. 

Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Tiina Borg kertoo MTV Uutisille, ettei asiassa epäillä rikosta. Koska asiaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, poliisi on asiasta hyvin niukkasanainen.

Borg kuitenkin kommentoi joitain julkisuudessa esillä olleita tietoja. Hänen mukaansa tiedot, joiden mukaan naiskaksikko olisi löydetty kuolleena autosta eivät pidä paikkaansa.

– Heitä ei ole löydetty autosta, eikä myöskään ulkosalta, tutkinnanjohtaja sanoo.

Borg ei kerro, mistä naiset tarkalleen löydettiin. Naiset olivat löydettäessä kyllä parkkipaikalla, mutta eivät autossa, eivätkä esimerkiksi minkäänlaisessa nukkumiseen tarkoitetussa trailerissa tai asuntovaunussa.

– Yksityiskohtaisiin avauksiin siitä, mistä heidät on löydetty, en lähde kuolemansyyn tutkinnan salassapitoon vedoten, tutkinnanjohtaja sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan naiset löytyivät kuolleena grillivaunusta, Tahkon parkkipaikalta. Naiset olivat menehtyneet IL:n tietojen mukaan jo viime lauantaina. Poliisi löysi uhrit viisi päivää myöhemmin.

Ei epäselvyyttä 

Poliisin mukaan paikalla tehtyjen tutkimusten perusteella vaikuttaa ilmeiseltä, ettei kuolemaan liity rikosta. 

– Minkäänlaista epäselvyyttä ei ole tullut ilmi, tutkinnanjohtaja Borg sanoo.

– He ovat menneet sinne parkkipaikalle, eikä siihen liity mitään epäilyttävää. Heillä on ollut siellä asiointia, ja se on poliisin tiedossa. Siinä (lähtötilanteessa) ei ole mitään ihmeellistä, hän jatkaa.

Borg korostaa, että naiset löydettiin poliisin omien tutkintatoimien johdosta, eivätkä naiset ennättäneet olla kateissa kauaa. 

– Keskiviikkona heidät on ilmoitettu kadonneiksi ja torstaina heidät on löydetty poliisin työn johdosta. Heitä etsittiin aktiivisesti.

Tapauksesta uutisoi ensin Savon Sanomat.

Savon Sanomien mukaan naiset olisi löydetty autosta, joka oli pysäköitynä parkkipaikalla Tahkon alueella.

– Naiset olivat lähteneet pienimuotoisen yritystoimintansa vuoksi työtehtäviin Nilsiään, mutta he eivät palanneet kotiinsa, Savon Sanomat kertoo.

Juttua päivitetty kello 14.12: Päivitetty edelleen tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Juttua päivitetty klo 13.54: Päivitetty Itä-Suomen poliisin tiedotteen tiedoilla.

Juttua päivitetty 17.33: Päivitetty IL:n tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat